Trandafirii din Timiş, delicatesă pentru chinezi

trandafiri curtea

Parfum, culoare, dar şi multă muncă în gospodăria unor locuitori din satul Curtea. Oamenii au o plantaţie mai inedită pentru mediul rural – de trandafiri. Produsele realizate din aceste flori ajung până şi în îndepărtata Chină.

CITEŞTE ŞI: DN 6 este blocat pe sensul de mers Lugoj – Caransebeş

Soţii Grecu, Vasilica şi Ci­prian, au dezvoltat de circa doi ani la Curtea o plantaţie de trandafiri ”Rosa Da­mas­ce­na” care se întinde pe o su­prafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi şi numără 600 de butaşi. Florile sunt ex­trem de parfumate, fapt pen­tru care sunt şi căutate. Din petalele lor se fabrică si­ropuri, dulceţuri, ceaiuri, dar şi parfumuri.

”Avem su­fi­cient pământ şi în urmă cu vreo doi ani ne-am gândit să fa­cem şi altceva decât să cul­ti­văm doar grâu şi po­rumb. Aşa ne-a venit ideea cu trandafirii. Am găsit pe ci­neva la Braşov şi am luat într-o primă fază 300 de butași, după care am mai luat alţi 300. Ne oferea şi desfacerea şi din ce ştim, dulceţurile şi si­ropurile pe care le producea erau ex­por­tate chiar şi în Chi­na”, ne-a spus Ciprian Grecu.

VEZI MAI MULTE PE redesteptarea.re


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *