TRAGIC! Patru copii din Timişoara se hrănesc cu resturi primite de la vecini

bugarschi

Elena Bugarschi are 45 de ani, nouă copii şi o cămăruţă într-o casă-locuinţă socială, în care toţi îşi duc traiul zilnic.

Patru dintre copiii Elenei sunt minori şi trăiesc alături de ea şi de soţul ei, Milan, în vârstă de 52 de ani, în cartierul timişorean Ronaţ. Sunt atât de săraci încât se hrănesc doar din resturile de mâncare pe care le primesc de la alte persoane.

Una dintre fiice, care a rămas parţial fără auz, după mai multe intevenţii chirurgicale datorate unor otite, are 17 ani şi a fost la şcoală doar până în clasa a II-a. De atunci, nu au mai vrut să o primească sub pretextul că trebuie să urmeze o şcoală specială destinată persoanelor cu handicap.

Culmea e că nici până în ziua de azi nu a reuşit să obţină un certificat, iar fata a rămas astfel doar cu cele două clase. Este incredibil că în secolul XXI un copil nu este primit la şcoală sau nu este măcar ajutat pentru a îndeplini formalităţile necesare pentru a se înscrie la o unitate de învăţământ accesibilă.

Cu atât mai greu este de înţeles cum, adesea, unii dascăli aproape că fac parte din viaţa familiilor unor copii pe care îi au în clase, însă când este vorba despre o fiinţă nevoiaşă, nici un cadru didactic nu-i sare în ajutor.

Un alt copil al familiei, Darius, are 16 ani şi este în clasa a VIII-a, iar o altă fată a Elenei, în vârstă de 14 ani, va încheia în curând clasa I. Cel mai mic dintre copii are patru anişori şi va urma o grădiniţă destinată persoanelor cu handicap.

Elena spune că toţi cei patru copii ar fi trebuit încadraţi cu un grad de handicap, însă, pentru că nu a ştiut calea legală pe care trebuie să o urmeze, nu a putut obţine actele necesare.

Milan, soţul Elenei, este angajat al Retim şi are un salariu de 1.180 de lei, acesta fiind singurul venit al familiei. Din acest salariu trebuie să îşi achite chiria şi întreţinerea.

„Mai primim câteodată câte-o coajă de pâine de la vecini. Cu asta reuşim să trăim”, spune Elena.

Ceilalţi cinci copii ai femeii sunt majori şi i-au oferit Elenei 19 nepoţi, al 20-lea fiind pe drum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “TRAGIC! Patru copii din Timişoara se hrănesc cu resturi primite de la vecini

  1. Trist si rusinos pentru societatea noastra care prin excelenta este considerata societate evoluata, emancipata dar deloc solidara. Voi face personal un gest pentru à ajuta acesti copii. Mama de 3 copii adulti nu pot ramane passiva acestei situatii cutremuratoare. Acesti copii sunt penalizazi de o societate indiferenta si mai tarziu ne vom plange ça exista multa delincventa sau criminalitate.

Lasă un răspuns