Tragedie fără margini la Timișoara. O tânără însărcinată în cinci luni cu primul ei copil a murit în urma infectării cu virusul SARS-COV-2

Două doctorițe, șefe de secție la Maternitatea “Bega”

O tânără de 34 de ani, însărcinată în luna a cincea, a murit după ce s-a infectat cu virusul SARS-COV-2. Tânăra aştepta primul ei copil şi era internată de o săptămână la secţia ATI de la Maternitatea din Timişoara. Medicii declară că femeia nu știa de unde s-a infectat.

“Gravida de 34 de ani avea sarcina de 18 săptămâni în evoluţie. A fost internată la noi direct în secţia de ATI, pe 21 martie. Era deja simptomatică, cu deficienţă respiratorie gravă, dispnee, cu 70% din capacitatea pulmonară afectată confirmată de tomograf, oxigeno-dependentă. A fost monitorizată şi tratată permanent de către medicii ATI şi obstetricieni. Din păcate nu a avut o evoluţie favorabilă, cu toată terapia aplicată, iar marţi fost intubată, dar fără îmbunătăţirea evoluţiei şi a survenit stopul cardio-respirator iresuscitabil”, spune şeful Clinicii Bega, dr. Marius Craina.

La începutul săptămânii, la Maternitatea Bega erau internate 14 gravide infectate cu COVID-19, dintre care 3 în stare gravă, internate la Terapie Intensivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *