Traficul greu, controlat ”la greu”

traficul 3

Inspecția și controlul respectării reglementărilor în domeniul transporturilor rutiere a crescut calitativ în ultima perioadă, rezultatele regăsindu-se și în zecile de sancțiuni acordate zilnic. Principalul motiv este dat de dotarea dubelor de control  la parametri corespunzători, astfel încât verificările să poată fi efectuate prompt, corect și în cele mai bune condiții.

CITEȘTE ȘI: Comună din Timiș, lovită de viitură. Oameni evacuați. Foto și video!

”Am reușit să facem aceste dotări, mă refer la cântare mobile, POS-uri, bastoane electrice, rulete de măsurat, imprimantă, care s-au dovedit a fi de mare folos în activitatea de control. A contat mult și faptul că am avut sprijinul ministrului transportului Lucian Bode și al șefului ISCTR, Nistor Duval, pentru a putea beneficia de toate mijloacele necesare desfășurării unor activități de control eficiente. Avem și o echipă bine pregătită , astfel încât să putem verifica starea tehnică a vehiculelor rutiere și să  veghem la siguranța transportului rutier și la protecția mediului”, a declarat Cosmin Buboi, inspector-șef teritorial al Regiunii Vest a Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Creșterea calității controalelor este și rezultatul  amenajării a zece parcări, dotate cu mijloace specifice, unde autovehiculele sunt direcționate și supuse operațiunilor de cântărire, pentru a se putea constata dacă se respectă tonajul legal.

Una dintre cele mai spectaculoase măsuri a fost introducerea POS-urilor, astfel încât conducătorii auto depistați în neregulă, îndeosebi cei din alte țări,  să poată achita imediat contravaloarea sancțiunilor. Până acum, procedura era foarte complicată și presupunea deplasarea acestora la un oficiu poștal, fapt care preuspunea consum de timp și tensiuni suplimentare, mai ales că, de multe ori, când poșta era închisă, conducătorii auto erau nevoiți să aștepte până a doua zi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *