Traficul auto între Sviniţa şi Berzasca, redeschis parţial

Circulaţia rutieră pe drumul naţional DN 57, între localităţile Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş-Severin), a fost redeschisă parţial, miercuri, la 25 de zile după ce a fost închisă din cauza unor căderi de pietre.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, circulaţia rutieră a fost redeschisă, miercuri, pe DN 57, între localităţile Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş-Severin), însă, pe o lungime de 150 de metri se desfăşoară doar pe o singură bandă.

DRDP Timişoara menţionează că pe cei 150 de metri circulaţia se desfăşoară îngreunat şi există restricţii de gabarit de înălţime de maxim patru metri, din cauza unei instalaţii de transport a energiei electrice amplasată în zona drumului de către CEZ Distribuţie Craiova, administratorul reţelei.

Conform reprezentanţilor DRDP Timişoara, traficul rutier a fost închis pe o porţiune de circa 450 de metri în data de 16 ianuarie, ca urmare a căderilor de pietre, pentru mutarea cărora a fost folosit inclusiv material explozibil.

”În zona amintită, între localităţile Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş – Severin) a fost închisă circulaţia începând cu data de 16.01.2016 în urma căderilor de pietre. În această perioadă, de pe partea carosabilă a fost dislocată o cantitate de 13.700 mc de material pietros. Pe măsură ce lucrările au înaintat, au fost identificate unele blocuri de piatră de dimensiuni foarte mari, având aproximativ 100 metri cubi, care, în zilele de 3 februarie şi 8 februarie, au fost fragmentate în urma unor operaţiuni de detonare şi fărâmiţarea acestora prin acţiuni mecanice”, arată DRDP Timişoara.

În continuare, în zonă se desfăşoară lucrări de fărâmiţare a materialului pietros şi de degajare a acestuia de pe carosabil, în vederea deschiderii în întregime a circulaţiei rutiere.

Foto: ziuacargo.ro

0 Comments

No Comment.