Traficant de droguri, arestat! Îşi cumpăra drogurile cu Bitcoin şi le primea prin poştă

arestare

Un bărbat din vestul țării a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce procurorii DIICOT l-au prins în momentul în care ridica un colet poştal care conţinea 50 grame de amfetamină. Acesta era supravegheat de autorităţi iar acuma este acuzat că a cumpărat în mai multe rânduri droguri din Germania. Pentru a nu fi depistat, arădeanul plătea drogurile achiziţionate de peste hotare cu bitcoin, prin reţeaua Darknet.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe data de 16 martie, inculpatul O.S.C., din Arad, a fost prins de procurori după ce a ridicat un colet poştal venit din Germania, care conţinea substanţe stupefiante (50 grame amfetamină). El a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la importul şi transportul de droguri de mare risc, fără drept şi în formă continuată (patru acţiuni), potrivit ghidularadean.ro.

Ulterior, pe 17 martie, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

„Lansarea comenzilor şi plata mărfii cu bitcoin au fost ordonate din ţară, folosind reţeaua Darknet, iar expediţia narcoticelor s-a realizat utilizând serviciile de coletărie ale poştei germane”, declară procurorii DIICOT.

Se pare că arădeanul încercase să aducă droguri în România şi prin alte metode care însă, s-au dovedit a fi ineficiente. În perioada mai – iulie 2017, autorităţile din Germania au reuşit să intercepteze pe Aeroportul din Frankfurt patru plicuri poştale, care conţineau nu mai puţin de 110 grame amfetamină, 50 de grame amfetamină, 202 pastile ecstasy, respectiv 100 grame amfetamină, scrie ghidularadean.ro.

Pentru destructurarea reţelei, autorităţile române au colaborat cu cele germane iar pe 16 martie, persoana în cauză a fost prinsă de procurorii DIICOT în timp ce ridica un alt colet poştal cu 50 grame amfetamină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *