Trafic tot mai intens pe aeroportul timișorean

aeroportul traian vuia

Peste 1,3 milioane de pasageri și mai bine de 1.500 de aeronave sunt valorile traficului aerian înregistrate în primele zece luni ale anului, pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara. Cei mai mulți călători au ales zborurile spre și de la București, München, Bergamo (Milano) și Luton (Londra). Din luna ianuarie a acestui an și până în octombrie, s-a înregistrat o creștere a numărului de pasageri cu 3,4 la sută față aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, 1.328.311 pasageri au călătorit spre/dinspre aeroportul din Timișoara, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2018, au fost înregistrați 1.285.212 pasageri. În luna octombrie, 143.099 de pasageri au tranzitat aeroportul din capitala Banatului, cu 10,8 la sută mai mulți decât în anul precedent. În aceeași perioadă, numărul de zboruri a crescut cu 4,1 la sută comparativ cu anul trecut, înregistrându-se 1.528 de aeronave care au aterizat la Timișoara sau decolat din acest oraș.

„Eforturile administrației aeroportului de a oferi curse aeriene directe din Timișoara spre tot mai multe destinații, dar și frecvențe suplimentare se concretizează într-un număr tot mai mare de pasageri și de zboruri. În continuare, pentru administrația aeroportului reprezintă o prioritate introducerea de noi rute, dar și oferirea unor condiții optime de transfer pentru pasageri”, a declarat directorul Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, Daniel Idolu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *