Tradiții și îndoieli la Triplex Confinium

Se deschide din nou granița de la Triplex Confinium. Programul evenimentelor

Reprezentanții Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa au organizat, la sfârșitul săptămânii, un dublu eveniment: deschiderea frontierei Triplex Confinium la Beba Veche și Adunarea Generală DKMT de la Sânnicolau Mare.

Ceremonia de la Beba Veche a avut loc în prezența lui Titu Bojin (Consiliul Județean Timiș), a lui Kakas Béla (Consiliul Județean Csongrád) și a lui Branislav Bugarski (Guvernul Provinciei Autonome Voivodina).

Fanfara “Pro Amicitia” din Timișoara a intonat imnurile celor trei țări care au frontiera comună la Beba Veche – România, Ungaria și Serbia – și Simfonia a IX-a de Beethoven (Oda Bucuriei).

INCIDENT ŞOCANT la o grădină zoologică: Un copil de 3 ani a căzut în ţarcul gorilei/ VIDEO

După tradiționalul cros transfrontalier, participanții au plecat spre Sânnicolau Mare, unde, la castelul Nako, a avut loc Adunarea Generală a DKMT. În cadrul acesteia au fost prezentate principalele proiecte planificate pentru perioada 2014-2020, o propunere de colaborare cu jandarmeria din Serbia, la final președinția euroregiunii fiind predată de la județul Timiș către județul Csongrad din Ungaria.

VIDEO! O prostituată a fost arestată pe baza imaginilor obţinute cu o dronă

Granița dintre cele trei țări a fost deschisă sâmbătă și duminică, între orele 10 și 18, pentru trecerea frontierei fiind necesare buletinul sau pașaportul.

Despre drumul de la Beba Veche până la Kubekhaza se vorbește de mulți ani, însă nu s-a făcut nici un pas înainte. De când cu gardul din sârmă ghimpată construit de Ungaria împotriva imigranților, atât acest proiect, cât și cel de construire a unui parc industrial în zona Triplex Confinium, de care să profite locuitorii tuturor celor trei țări vecine, au fost stopate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns