Toți mecanicii de locomotivă din România vor fi reexaminați, în urma unui accident feroviar din Gara Galați

Toți mecanicii de locomotivă din România vor fi reexaminați, în urma unui accident feroviar din Gara Galați

Toți mecanicii de locomotivă din România vor fi reexaminați, în urma unui accident feroviar din Gara Galați

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut verificarea infrastructurii feroviare și a mecanicilor din toată țară în urma accidentului produs în Gara Galați, scrie antena3.ro.

Grindeanu susține că a solicitat verificarea deoarece este al doilea accident feroviar din ultima perioadă.

„În urma incidentului din această seară (sâmbătă seara – n.r.) din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele: să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz.

CITEȘTE ȘI: Fitch a reconfirmat ratingul României la „BBB minus” şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă

De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”, a anunțat Sorin Grindeanu.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători.

De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete.”, a mai transmis ministrul Grindeanu.

Accidentul a avut loc în Gara Galați. O locomotivă a lovit în plin un vagon al unui tren de călători, rănind patru persoane. CFR Călători a anunțat că printre victime sunt trei angajați ai companiei și un călător.

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. În urma impactului, din primele informații au fost rănite 4 persoane aflate în tren.

Trei dintre acestea sunt mecanicul, conductorul si seful de tren, dar si un calator, pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanță, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodadă au fost avariate locomotiva și vagonul. În tren se afla 1 călător. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflata la fata locului”, a anunțat CFR prin intermediul unui comunicat de presă.

O altă anchetă va fi făcută de polițiști.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *