Tot mai siguri de… ultimul loc >> Poli Timişoara – ASA Târgu Mureş 0-1 (0-1)

ionut popa

Derby-ul suferinţei din elita fotbalului românesc a fost câştigat la limită de ASA Târgu Mureş. Trupa lui Dan Alexa s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa echipei la care a debutat ca antrenor fostul căpitan polist.

Unica reuşită a întâlnirii a fost semnată, în minutul 29, de Ciprian Rus, atacantul ardelenilor reluând atunci în plasă, de la cinci metri, mingea centrată de pe partea dreaptă de Romeo Surdu, care a profitat anterior de o greşeală a închizătorului Andrei Artean şi l-a driblat înainte de assist pe fundaşul central Alin Şeroni, intrat cu doar şapte minute înaintea marcării golului în locul accidentatului Cristian Scutaru.

Până în acel moment gazdele au desenat frumos pe dreptunghiul verde, jucând combinativ şi încercând să desfacă prin pase, demarcări şi schimbări de direcţie apărarea adversă.

După ce au scos mingea din plasă, băieţii lui Ionuţ Popa nu au mai putut reveni la evoluţia sigură şi calmă de dinainte, intrând de multe ori în criză de idei.

Şi totuşi, au fost ocazii de 1-1 în repriza secundă, cele mai mari aparţinându-le lui Cristian Bocşan (min. 52), Andrei Artean (min. 77), Octavian Drăghici (min. 79) şi Alin Şeroni (min. 90). La final, cei din staff-ul tehnic au dezvăluit că mai mulţi fotbalişti alb-violeţi au suferit toxiinfecţii alimentare.

După meciul disputat duminică seară pe stadionul „Dan Păltinişanu” sub privirile a mai puţin de o mie de spectatori Poli Timişoara rămâne singura echipă pe minus în clasamentul Ligii I, diferenţa dintre ultimele două clasate fiind acum de nouă lungimi. ASA, şi ea penalizată înaintea startului noii ediţii, a ajuns la zero în urma succesului obţinut pe Bega, dar mai are mult de muncit pentru a scăpa de penultima poziţie, retrogradantă, următoarea clasată, campioana Astra Giurgiu, aflându-se la o distanţă de opt puncte.

Poli Timişoara: Straton – B. Străuţ (Neagu ’80), Bocşan, Scutaru (Şeroni ’22), Novak – Artean – Bărbuţ, Llorente, Croitoru, Doman – Popovici (Drăghici ’62). Antrenor: Ionuţ Popa. Rezerve neutilizate: Curileac, Velcotă, Roşu, Cârstocea.

ASA Târgu Mureş: Mingote – Belu, Dobrosavlevici, Netzer, Matei – Surdu, Mureşan, E. Dică, Zicu (Mendy ’75) – Kuku (Candrea ’84), Rus (Ciolacu ’68). Antrenor: Dan Alexa. Rezerve neutilizate: Viciu, Ioniţă II, Morar, Deaconu.

Meciul a fost condus de o brigadă ce l-a avut la centru pe Istvan Kovacs (Satu Mare), iar la cele două linii pe Mikloş Nagy (Cluj-Napoca) şi Gabriel Stroe (Piteşti).

Rezervă de arbitru a fost Florin Mazilu (Satu Mare), iar observatori – Marin Petrache (Giurgiu) şi Zoltan Szekely (Baia Mare).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *