Toate speranțele lui Ovidiu Tender au fost năruite: decizia magistraților

tender

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins joi, ca nefondată, cererea lui Ovidiu Tender de strămutare a dosarului RAFO-Carom, astfel încât el rămâne cu condamnarea de 12 ani şi şapte luni închisoare primită în acest dosar.

Decizia este definitivă.

Avocaţii lui Ovidiu Tender au cerut strămutarea dosarului RAFO-Carom de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă curte de apel din ţară, pe motiv că unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Tender, Mihai Alexandru Mihalcea, ar fi fost incompatibil.

Pe 8 iunie, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti la 12 ani şi şapte luni închisoare în dosarul RAFO-Carom, în timp ce Marian Iancu a primit 14 ani de detenţie.

Alte condamnări din dosar: Toader Găureanu – 9 ani şi 10 luni închisoare, Cicilia Dumitrescu – 7 ani, Marin Badea – 8 ani şi 6 luni, Bogdan Sălăjan – 3 ani cu suspendare, Kadri Mazhar Basaran – 6 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

În dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată.

Marian Iancu este acuzat de complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată.

Procurorii susţin că aceştia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obţinerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.

Infracţiunile comise de întregul grup au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar, pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC RAFO SA Oneşti.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2002 – 2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, în calitate de asociaţi, administratori de fapt şi, respectiv, de drept şi directori sau angajaţi ai SC Tender SA Timişoara, SC VGB OIL SRL Bucureşti, SC VGB Impex SRL Bucureşti şi SC Carom SA, s-au asociat pentru a desfăşura o intensă activitate infracţională în urma căreia Carom SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.

stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Toate speranțele lui Ovidiu Tender au fost năruite: decizia magistraților

  1. Ce a mainvrut tov.Tender?Foate bine a hotarat instanta.Oare nu ete clar ce a facut
    ca sa nu spun mai dur?Sa se confiste sinaverea pentru acoperirea pagubelor.Sa se
    verifice si modul de licitatie a unitatilor cumparate prin fostul FPS repectiv:Industria
    lanii,ias Sanandrei,Moara Tineretului Timisoara si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *