Toamna va aduce noi scumpiri ale alimentelor

Producția agricolă din acest an este compromisă în procent de peste 50 la sută, datorită pagubelor înregistrate la culturile prășitoare, îndeosebi la porumb, floarea-soarelui și soia.

O secetă atât de cumplită nu a mai fost înregistrată în județul Timiș de 60 de ani încoace.

La cultura porumbului, seceta a provocat fenomenul de șiștăvire, știuletele plecând spre tulpină și oprind alimentarea boabelor. Deoarece porumbul este o bază importantă pentru multe produse alimentare, se preconizează scumpiri importante din toamnă, dar și o scădere a efectivelor de animale, datorată lipsei de furaje.

”Timișul este un județ eminamente agricol. Datorită faptului că nu se poate pregăti terenul pentru culturile de toamnă, tot din cauza secetei, preconizăm că și anul agricol 2016, prin culturile de rapiță, orzoaică și orz, va fi în mare parte compromis.

Iată că după trei ani de producție agricolă foarte roditoare, datorită lipsei apei din sol, vom privi neputinicioși la acest fenomen de deșertificare.

Din trei milioane de hectare de teren agricol irigat, la nivel național, nu a mai rămas nimic. Putem spune că agricultura Timișului este sub nivelul anului 1970”, a declarat consilierul județean Tiberiu Lelescu, membru al comisiei de agricultură din cadrul CJT.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns