Toamna se numără și bobocii de pe gazon

fotbal copii 1

Copiii care visează la o carieră precum cea a lui Messi și Cristiano Ronaldo s-au întrecut în weekend în cea de-a patra ediție a turneului ”Internațional Vest Liga 2017”.

La competiția destinată micuților sub nouă ani (generațiile 2009, 2010 și 2011), s-au înscris nu mai puțin de 40 de echipe care au evoluat la baza sportivă Colterm și pe terenul de la Ghișoda. Timp de trei zile s-au luptat pentru balonul rotund Juventus Timișoara, Viitorul Târgu-Jiu, ACS Poli Timișoara, Atletico Arad, CSM Reșița, VHP Pădureni, Galaxy Timișoara, Atletico Timișoara, Sport Kids Severin, Viitorul Arad, Mundo Reșița, Hidro Râmnicu Vâlcea, LPS Banatul, F.C. Chișoda, ACS Ghiroda, Leu Giarmata, United Timișoara, One Team Temerin și CFR Simeria. Ca un adevărat turneu, formațiile de copii au evoluat întâi în faza grupelor, apoi a sferturilor, semifinalelor și finalelor. Câștigători la generația 2009 au fost cei de la Atletico Arad, la 2010, LPS Banatul, iar la 2011 cei de la Juventus Timișoara.
fotbal copii1
Turneul a fost organizat de clubul sportiv F.C. Juventus Timișoara, care a făcut ”Totul pentru bucuria copiilor”, slogan cu care a început proiectul Vest Liga, în martie 2014. Din acest motiv pentru a-i încuraja pe cei mai mici, la categoria de vârstă de șase ani, au fost mai multe trofee acordate – câte patru – la fiecare dintre cele trei secțiuni Bronze, Silver și Gold.

În cadrul competiției o figură frumoasă au făcut cei de la ACS Poli Timișoara – grupa 2011, formație aflată în formare și, ca atare, cu cel mai redus numeric lot disponibil, doar șase jucători prezenți, adică jumătate din efectivul altor echipe participante. Cu toate acestea pepiniera echipei fanion a Banatului s-a luptat de la egal la egal cu echipa gazdelor F.C. Juventus în semifinale, pierzând la loteria loviturilor de la punctul cu var.

Este, de asemenea, de menționat faptul că cei de la ACS Poli au obținut această performanță după numai șase ore de antrenament, comparativ cu cei de la F.C. Juventus care împlinesc în curând trei ani de pregătire. Evident și-a spus cuvântul talentul de scouter a lui Mircea Șchiopu care încearcă să aducă la singura echipă bănățeană din Liga I, copiii cu cel mai promițător viitor fotbalistic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Toamna se numără și bobocii de pe gazon

Lasă un răspuns