Titu Bojin, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Cadrul Parchetului General au finalizat cercetările în dosarul în care este anchetat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin. Prin rechizitoriul întocmit de procurori, Bojin a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, mai mulţi „pioni” ai lui Bojin, dar şi fosta directoare economică a Direcţiei Apelor Banat au fost trimişi în judecată de Parchetul General într-un dosar în care preşedintele CJ Timiş este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese. În dosar a fost anchetat şi actualul şef al Direcţiei Apelor Banat, Luci Ervin, faţă de care s-a dispus clasarea cauzei.

Dosarul în care Titu Bojin a fost trimis în judecată a fost instrumentat într-o primă fază de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, dar cazul a fost ulterior preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a trimis în judecată pe Bojin.

În dosar, Titu Bojin este acuzat de abuz în serviciu după ce firma familiei sale, SC Temadi TMB SRL, ar fi fost favorizată în contractele cu Direcţia Apelor Banat, pe care Bojin o conducea la acea vreme.

Unul din capetele de acuzare la adresa lui Bojin vizează concesionarea unui iaz de către Direcţia Apelor Banat către firma familiei lui Bojin, iaz închiriat ulterior Asociaţiei Pescarilor, la un preţ de trei ori mai mare decât preţul plătit de firmă Direcţiei Apelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Titu Bojin, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

  1. Abuz in serviciu?Inselatorie ar fi termenul corect,mai ales ca pescarii erau obligati sa si plateasca taxa de fiecare data fara sa le dea cineva o chitanta,desi aveau permis la Asociatia Banatul.Dar nu cumva se apropie prescrierea?Ca la citi ani dureaza un proces in Romania cind e vorba de bastani…plus ca la virsta dumnealui nu suporta nici regimul de detentie,pariu ca are diabet tensiune si probleme cardiace

Lasă un răspuns