Titu Bojin, candidatul UNPR la Consiliul Județean Timiș: „Proiectul meu: Împreună să continuăm dezvoltarea Timișului”

bojin1

Titu Bojin, președintele în exercițiu al Consiliului Județean Timiș și candidat pe listele UNPR pentru un nou mandat, este convins că timișenii apreciază realizările din ultimii patru ani și are încredere în timișenii care se vor prezenta la vot în 5 iunie. Titu Bojin are și argumentele necesare pentru a spera în realegerea sa în fruntea CJT.

– Domnule președinte Titu Bojin, cum ați caracteriza ultimul an politic din România și Timiș implicit?

– O să vă răspund puțin diferit de stilul politicianist la care probabil vă așteptați și aș vrea să vă spun punctul de vedere al cetățeanului Titu Bojin. Sunt foarte trist și supărat că la noi în județul Timiș, deși în ultimii patru ani am realizat mai multe decât celelalte guvernări în opt ani, nu am primit suficient sprijin din partea parlamentarilor din toate partidele politice și nici din partea miniștrilor pe care i-am avut, pentru o dezvoltare mai puternică și modernizare așa cum merită timișenii.

Avem permanent aceleași probleme care se pare că se înmulțesc, nu se reduc, iar dragii noștrii parlamentari uită să ne reprezinte și să militeze activ pentru a atrage investiții și fonduri guvernamentale pentru rezolvarea lor.

– Dumneavoastră ați fost până de curând membru PSD și recent ați decis să candidați din partea UNPR. Care a fost motivul trecerii dumneavoastră la UNPR și care este obiectivul dumneavoastră politic?

– Într-adevăr, am fost membru PSD până de curând și mi-am reprezentat cu mândrie partidul, însă din cauza unor jocuri de interese meschine se pare că „bătrânul” Titu Bojin nu a mai fost dorit candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean din partea PSD, pe motiv că nu ar îndeplini anumite criterii de integritate, dar pe care însăși președintele PSD nu le respectă. Mai mult, nu s-a dorit să fiu inclus nici măcar pe lista de Consiliu Județean a PSD Timiș.

Le-am respectat decizia de a nu mă mai utiliza politic și am decis să plec acolo unde există credință în mine, unde sunt considerat util, respectat și în principal unde se crede în potențialul meu și capacitățile mele de lider județean, adică în UNPR. Personal, consider că politica adevărată se face de la o anumită vârstă în sus și eu consider că am ajuns la acea vârstă și chiar sunt în floarea ei pentru a putea conduce județul Timiș pentru încă patru ani, iar experiența acumulată în cei 60 de ani de viață să o pun în slujba cetățeanului din județul Timiș.

Nu vă ascund că am fost momit cu funcții de deputat sau senator la București de fostul meu partid, însă eu rămân dedicat timișenilor și administrației locale unde m-am specializat și cărora mai am multe de oferit, motiv pentru care am decis să refuz aceste oferte care oricum erau din punctul meu de vedere un soi de miraj.

În UNPR mă regăsesc în primul rând deoarece este tot un partid de stânga care se află în permanență aproape de oameni și militează pentru drepturile lor. Din punct de vedere al obiectivelor, ca reprezentant al UNPR, pot să vă spun că avem două priorități: mai întâi, acela de a deveni pentru încă patru ani președintele Consiliului Județean Timiș și a-mi continua politica județeană de investiții și dezvoltare a județului nostru, iar al doilea obiectiv este de a încerca să câștigăm Primăria Timișoara cu domnul Ion Răducanu. Secundar sunt obiectivele de a câștiga cât mai multe primării din județ și bineînțeles de a scoate cel mai bun scor pe țară pentru UNPR.

Dezvoltarea infrastructurii, creștere impresionantă!

– Cu ce vă mândriți cel mai mult, domnule președinte?

– Acum patru ani am preluat în mandatul meu un județ Timiș unde drumurile județeane erau distruse, investițiile în spitale erau aproape inexistente, iar implementarea proiectelor europene era mult întârziată. Acum, pot să mă mândresc că în patru ani de mandat am asfaltat 171 de kilometri de drumuri județene, am finalizat implementarea proiectului european de gestiune a deșeurilor cu valoare de aproape 50 de milioane de euro, am introdus canalizarea și apa în foarte multe localități, unele chiar izolate, am creat un spațiu de cazare dedicat medicilor și altor specialiști care doresc să rămână să profeseze în Timișoara, în instituțiile aparținătoare de Consiliul Județean, am finanțat o mulțime considerabilă de proiecte culturale și multe altele…

Însă, nu cred că există vreun proiect care ar merita într-adevăr să-l pun pe primul loc al realizărilor din actualul mandat. Din punctul meu de vedere, toate lucrurile sunt la fel de importante și sunt foarte supărat că nu pot derula totul în paralel, însă cred că am realizat foarte multe lucruri bune pentru timișeni și sunt sigur că în următorii patru ani, dacă voi fi ales, voi finaliza în primul rînd ceea ce am început și voi realiza mult mai multe lucruri bune pentru județ și locuitorii săi.

– Care sunt, totuși, principalele dumneavoastră trei proiecte pentru județul Timiș pe care ați dori să le implementați cu prioritate în viitorul mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș, domnule Bojin?

– Principalul meu meu proiect, unul chiar de suflet, este cel dedicat Sănătății. Mai exact, împreună cu specialiști din domeniu, am stabilit deja planul de modernizare a spitalelor din Timiș, prin achiziționarea aparaturii de ultimă generație. În acest fel, ar rămâne aici medicii cu experiență reală, dar și cei tineri. Ca o aureolă pentru domeniul Sănătății, am hotărât că trebuie finalizată maternitatea, în cel mai scurt timp.

Al doilea proiect, tot de suflet dacă doriți, constă în continuarea și finalizarea a ceea ce am început în infrastructură, și anume asfaltarea tuturor drumurilor județene și a unor drumuri comunale vitale, precum și introducerea apei și realizarea canalizării acolo unde încă nu s-a reușit acest lucru.

Al treilea obiectiv de atins este unul adresat mai mult mediului rural, dar de care vor beneficia cel mai mult cei din mediul urban. Este vorba de centre frigorifice de stocare a legumelor și fructelor din județul Timiș, precum și o linie de procesare a acestora în caz de surplus. Prin aceste centre se va asigura o perioadă mai lungă consumatorilor de pe piețele din județul Timiș legume și fructe autohtone, iar prin consumul acestora vom acorda un sprijin real producătorilor agricoli din județul Timiș.

Alături de cele trei mari proiecte am multe altele, dar care vor fi prezentate în perioada de campanie și pentru unele dintre ele voi propune chiar o dezbatere publică.

– Un mesaj pe care ați dori să-l transmiteți votanților din județul Timiș?

– Dragii mei, sper că nu v-am dezamăgit în cei patru ani de mandat în care m-ați ales să vă reprezint interesele la conducerea județului Timiș, iar dacă cumva am făcut-o îmi cer scuze. Sunt convins că aș putea face mult mai multe pentru dumneavoastră, dar pentru a-mi putea pune în practică experiența și bunele intenții vă rog să îmi mai acordați încrederea încă o dată la alegerile din 5 iunie.

Cred că nu v-am dezamăgit prin faptul că am fost nevoit să schimb partidul, însă vă asigur că Titu Bojin a rămas același om dedicat Timișului și timișenilor, iar în acest moment are încredere în UNPR care l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit întregul sprijin pentru a mai putea conduce județul Timiș încă patru ani de acum înainte. (P)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Titu Bojin, candidatul UNPR la Consiliul Județean Timiș: „Proiectul meu: Împreună să continuăm dezvoltarea Timișului”

  1. Ar fi un gest nobil din partea Domnului Bojin, daca s-ar interesa si pentru situatia canalizarilor din satele din Timis. Traim in secolul 21 si mai mergem in gradina la toaleta.
    Mie nu mi se pare normal.
    Vorbeste de drumuri. In majoritatea satelor, este numai strada principala asfaltata. Strazile laturalnice nu a drept la asfalt.
    Ar fi frumos din partea lui daca s-ar interesa si de situatia deponeului de gunoi de la Sanovita. Vine cateodata o putoare de nesuportat. Bieti oameni de la Chizatau nu pot respira. Sa mearga in vizita si sa se ocupe de problemele oamenilor.
    De vorbe suntem satui.

Lasă un răspuns