Titu Bojin, candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș: „E o crimă economică să lași capitalul românesc să se distrugă”

foto alde 09.09.

– Mai sunt câteva zile până la data alegerilor locale. Ați interacționat cu cetățenii, în piețe, locuri publice. Cu ce probleme vă întâmpină oamenii?

– Cea mai arzătoare problemă este cea legată de începerea anului școlar. E o preocupare generală și, cu riscul să mă repet, îmi fac datoria față de oamenii cu care discut și o readuc mereu în atenția autorităților. Azi, nu avem tablete în școli pentru elevi, nici laptopuri pentru cadrele didactice. Am aflat că profesorii au fost îndrumați să depună cereri la locul de muncă, dar nu s-a întâmplat nimic, nu au primit și nu vor primi niciun echipament până la debutul anului școlar. Am discutat, zilele acestea, cu mai mulți primari, care s-au plâns de faptul că nu au fondurile necesare pentru a asigura măsurile de protecție minimă.

 

– Să trecem la politică. Circulă deja sondajele prin mediul politic. Cum stați dumneavoastră și ALDE?

– Stau foarte bine, iar acest lucru mă obligă să continui această luptă electorală la capacitate maximă. Le mulțumesc timișenilor și mă simt onorat, pentru faptul că nu au uitat ce am făcut bun în mandatul 2012-2016 cât am condus Consiliul Județean. Cu siguranță mă bucur de suportul cetățenilor și datorită mandatelor de la conducerea Administrației Bazinale de Apă Banat. Zilnic prin efortul echipei ALDE promovăm atât candidatura mea, dar și listele de candidați ALDE. E important ca cetățenii care vor să îmi acorde votul să nu uite de lista de consilieri județeni și locali. Legat de notoritate și intenție de vot, nu pot să nu sesizez că oameni care m-au atacat și chiar jignit înainte de campania electorală nu există în sondajele de opinie.

 

 Am sesizat că ați abordat o nouă temă de campanie, pe lângă cele patru pe care le-ați enunțat încă de la lansarea candidaților ALDE.

– Am avut din start în vedere tema capitalului românesc, chiar dacă aparent nu ține în mod direct de atribuțiile unui președinte de consiliu județean. Dar ca om implicat în administrație de 30 de ani văd că de la an la an firmele autohtone o duc tot mai greu, zilnic falimentează zeci poate sute de societăți comerciale. Și aproape nimeni nu reacționează. Guvernele de la București, indiferent de culoarea politică, sunt preocupate mai nou doar de facilitățile acordate marilor companii străine. Sigur că unele dintre acestea sunt un magnet pentru forța de muncă și e bine să fie luate în seamă de autorități, dar nu în detrimentul firmelor românești. E o crimă economică să lași capitalul românesc să se distrugă. Dacă voi ajunge președinte al CJT, voi lansa o campanie susținută de susținere a firmelor românești și sper că voi găsi susținere inclusiv în Parlament și Guvern.

Realizat de SC TIMPRESS SA

Comandat de ALDE Timiș

Cod mandatar financiar 21200063


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *