Tineri reţinuţi după ce şi-au cumpărat produse online pe care le-au plătit cu banii… altora

card online

Patru bărbaţi care foloseau cardurile unor cetăţeni străini pentru a achita produse cumpărate online, au fost reţinuţi de poliţiştii timişeni.

Poliţiştii Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Timişoara au descins la zece adrese din Timiş şi Arad, pentru a-i prinde pe bănuiţi.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetaţi şase tineri, cu vârste între 21 și 23 de ani, pentru comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea neautorizată de date de identificare ale unor instrumente de plată electronică, fără consimțământul titularului.

Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2010 – 2016, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase online către diferiți comercianți, utilizând datele unor carduri valide ce aparțineau unor utilizatori legitimi din Statele Unite ale Americii, Thailanda, Mexic, Australia, Anglia şi Spania. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 15 dispozitive optice de stocare a datelor, cinci laptopuri și mai multe înscrisuri.

Cei în cauză au fost conduși la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, pentru audieri, patru dintre aceștia – cu vâârste cuprinse între 21 şi 23 de ani – fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în arest. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Generale de Protecție Internă. La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod” Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns