Tineri din Sri Lanka, depistaţi la Sânnicolau Mare. Aveți grijă pe cine luați în mașină!

Tineri din Sri Lanka, depistaţi la Sânnicolau Mare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat patru cetăţeni din Sri Lanka, solicitanţi de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, la ieşirea din localitatea de frontieră Cheglevici, la aproximativ 200 m de frontieră, au oprit un  autoturism înmatriculat în România, care circula in regim de taxi, la volanul căruia se afla  un cetăţean român. Polițiștii de frontieră au constatat că în autoturism se mai aflau patru pasageri, cetăţeni străini.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei acestora în zona de frontieră, i-au condus pe aceștia la sediul, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt patru bărbaţi din Sri Lanka, solicitanţi de azil pe teritoriul României, cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

Aceştia au declarat că au luat un taxi din Bucureşti până la frontiera cu Ungaria şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Italia. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

“Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 021.9590”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns