Timp de 4 zile, Timișoara va fi capitala mondială a ecografiei

Timp de 4 zile, Timișoara va fi capitala mondială a ecografiei

Timp de 4 zile, Timișoara va fi capitala mondială a ecografiei.

În perioada 25-28 Mai 2022, va avea loc la Timișoara al 18- lea Congres al Federației Mondiale în Medicină și Biologie – WFUMB 2022, în conjuncție cu al 33-lea Congres al Federației Europene a Societăților de Ultrasonografie în Medicină și Biologie și cu a 25-a Conferință Națională a Societății Române de Ultrasonografie în Medicină și Biologie.

congres medical

Această manifestare prestigioasă este organizată de Clinica de Gastroenterologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara și de Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie (SRUMB).

CITEȘTE ȘI: Concerte de fanfară, plimbări sub Colonadă, băi termale și degustări de vin, într-o promenadă la Buziaș

Locul de desfășurare al acestei reuniuni de elită a lumii medicale mondiale va fi Timișoara Convention Center.

congres medical 1

„Este o mare onoare pentru Timișoara să fie gazda unei astfel de manifestări, și în același timp, un prilej de creștere a vizibilității internaționale a orașului nostru”, afirmă prof. dr. Ioan Sporea, președintele congresului.

„Această întâlnire va oferi medicilor din toate specialitățile posibilitatea de a se întâlni, discuta și familiariza cu tendințele actuale în ecografie, cu cele mai recente evoluții tehnologice și ghiduri în ecografie”, a adăugat prof. dr. Roxana Șirli, șeful Disciplinei de Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”.

În prima zi a congresului vor avea loc 7 cursuri postuniversitare adresate tuturor iubitorilor de ecografie și axate pe diverse domenii din ultrasonografie, precum ecografia mamară, ecografia musculo-scheletală, ecografia de urgență, ecografia vasculară, ecografia clinică adresată medicilor de familie respectiv elastografia.

Vor fi prezenți 130 de lectori invitați internaționali și naționali care vor prezenta actualitățile din domeniul ultrasonografiei diagnostice și intervenționale.

În aceeași perioadă (27-28 Mai), la Timișoara se va desfășura pentru prima data Congresul de Ecografie WFUMB-EFSUMB dedicat studenților la medicină.

Mai multe informații găsiți pe site-ul manifestării: https://wfumb2022.com/.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *