Timişul Şag se pregăteşte pentru promovarea pe cea de-a treia scenă fotbalistică. Investiții importante în infrastructură

Timişul Şag se pregăteşte pentru promovarea pe cea de-a treia scenă fotbalistică. Investiții importante în infrastructură

Timişul Şag se pregăteşte pentru promovarea pe cea de-a treia scenă fotbalistică. Investiții importante în infrastructură

Şapte jucători noi au semnat deja în această iarnă cu Timişul Şag, cu alţi doi purtându-se discuţii avansate în acest sens. Echipa ce activează în Liga a IV-a Timiş aduce fotbalişti cu experienţă şi cu calitate în dorinţa de a face paşi importanţi încă de pe acum în vederea îndeplinirii unui obiectiv îndrăzneţ, asumat şi totodată realizabil: promovarea pe cea de-a treia scenă fotbalistică.

Nu în sezonul actual, mai ales că la jumătatea acestuia poziţia din clasament – a opta – nu îi permite să spere, ci cu speranţe începând de la sfârşitul verii, când se va pune în mişcare o nouă ediţie de campionat.

Marius Toma (fundaş central, de la CS Comloşu Mare), Dacian Bârză (atacant, de la CS Comloşu Mare), David Periat (mijlocaş stânga, sub formă de împrumut de la Politehnica Timişoara, ultima dată la Atletico Liebling, tot împrumutat), Bogdan Simiceanu (fundaş dreapta/central, de la Avântul Periam), Eric Pascu (fundaş central, sub formă de împrumut de la UTA Arad, o revenire, a mai jucat la Timişul Şag), Raul Briciu (mijlocaş central, Pobeda Star Bisnov) şi, cireaşa de pe tort, Octavian Drăghici (atacant, Austria).

Lovitura iernii este, fără doar şi poate, semnarea lui Drăghici, fost jucător de primă ligă, legitimat de-a lungul carierei la UMT, Fortuna Covaci, CS Otopeni, Universitatea Cluj, UTA Arad, Gaz Metan Mediaş, FC Olt Slatina, ASU Politehnica Timişoara, Racing Beirut, ACS Poli Timişoara, Ripensia Timişoara, CSC Dumbrăviţa şi SV Rottenmann.

„Octavian Drăghici a acceptat şi propunerea noastră de a prelua o grupă de copii şi juniori. Aducerea sa o considerăm a fi un pas înainte, imaginea lui Tavi va atrage cu siguranţă mai mulţi copii spre sport. Vom avea patru grupe de copii şi juniori din primăvară, vom acoperi aproape toate categoriile de vârstă”, ne-a declarat Adrian Ianoşev, şeful secţiei de fotbal de la clubul Timişul Şag.

Există discuţii avansate cu Adrian Ungureanu (CSC Dumbrăviţa) şi cu încă un jucător. „Considerăm că sunt necesari mai mulţi paşi într-un astfel de ciclu. Facem aceste transferuri tocmai datorită acestui obiectiv, de a promova la sfârşitul sezonului 2023-2024. Nu este uşor să gestionezi o pleiadă de jucători cu o asemenea valoare. Important este să cristalizăm jocul”, ne-a mai spus Adrian Ianoşev.

Adrian Bungău a fost reconfirmat în funcţia de antrenor principal. Venit la echipa din Şag în etapa a 7-a, contractul său a expirat la 31 decembrie, fiind prelungit recent în dorinţa de a asigura continuitate la nivelul staff-ului tehnic.

Reunirea, marți. Şase amicale perfectate

Antrenorul Adrian Bungău va conduce astăzi primul antrenament din 2023. Reunirea lotului va avea loc la baza sportivă din comuna Şag. Amicalele deja perfectate sunt cele cu Politehnica Timişoara (21 ianuarie), Ripensia (28 ianuarie), CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – echipa de juniori A, Avântul Periam, Progresul Ciacova şi Voinţa Biled.

Noi investiţii în infrastructura sportivă şi alte două secţii înfiinţate

Cocheta arenă din Şag a început să atragă loturile naţionale ale României. În 2022 a jucat în comuna de lângă Timişoara reprezentativa masculină sub 18 ani, iar în vara acestui an va disputa două partide selecţionata feminină U17, care va primi vizita naţionalei similare a Croaţiei.

Primarul Flavius Roşu, fost arbitru de nivel înalt, şi Consiliul Local Şag continuă investiţiile în infrastructura sportivă. Astfel, la baza sportivă actuală vor fi realizate un bazin de recuperare şi o sală de forţă. Totodată, capactitatea stadionului va creşte de la 350 la 1.000 de locuri pe scaune prin extinderea tribunei actuale.

„În paralel cu consolidarea lotului de jucător vrem să aducem în continuare îmbunătăţiri bazei sportive. Se vor construi un bazin de recuperare şi o sală de forţă, iar capacitatea stadionului va fi mărită şi va ajunge. Va fi realizată o prelungire în stânga şi în dreapta actualei tribune”, a explicat Adrian Ianoşev, omul de care se leagă de mulţi ani activitatea fotbalistică din comuna Şag.

În plus, se doreşte realizarea unei arene cu iarbă de dimensiuni mari, pentru antrenamente şi meciuri de juniori şi din ligile de la baza piramidei fotbalistice. „Lucrăm şi la acest proiect, sperăm să-l finalizăm în câteva luni. În plus, dorim realizarea unui teren de iarbă de dimensiuni mici şi a unuia sintetic tot de dimensiuni mici”, ne-a dezvăluit Adrian Ianoşev.

Iar investiţiile nu se opresc aici! Şagul va avea – posibil din luna martie – o sală de sport polivalentă ce va fi amplasată în curtea Casei de Cultură. Acolo vor activa cele trei grupe de handbal feminin coordonate de antrenorul Lăcrămioara Negrea. Tot legat de activitatea acestei secţii, micuţele jucătoare de pe semicerc vor susţine un cantonament la Moneasa în perioada 21-25 februarie.

Timişul Şag mai are secţii de caiac-canoe (antrenor – Florin Diaconu), şah (antrenor – Zamfir Moldovan) şi go (antrenor – Zamfir Moldovan), la ultima activând un vicecampion naţional – Daniel Dobridorianu.

Urmează să fie înfiinţate secţii de balet (instructor – Alexandra Buzic) şi fitness (instructor – Emanuela Faur).

„Este important de subliniat că suntem singurul club din zonă cu grupe de copii şi juniori care nu percepe taxe pentru instruirea sportivilor, pentru deplasări şi pentru cantonamente. Totul este finanţat de CS Timişul Şag cu marele concurs al primarului Flavius Roşu şi cu sprijinul consiliului local. Totul pentru comunitate, beneficiarul acestor investiţii, pentru că sportul înseamnă sănătate”, a punctat Adrian Ianoşev.

CITEȘTE ȘI: Rugbiștii de la SCM USV Timișoara au revenit la antrenamente. Noutate în staff-ul tehnic

Clubul din Şag este este administrat de un Consiliu de Administraţie, iar funcţia de director este ocupată de Petru Lăzărescu. Secţiile sunt conduse de manageri. Adrian Ianoşev este şeful celei de fotbal, având totodată atribuţii de director sportiv pentru celelalte ramuri sportive.

Text foto: Octavian Drăghici (în dreapta), alături de Adrian Ianoşev


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *