Timișul, lider la suprafața arabilă pentru care se solicită subvenții

apiahabanimart21

Peste 250.000 de fermieri români au depus, de la începutul lunii, până în data de 26 martie, cereri unice pentru plata subvențiilor pe suprafață, iar Timișul este județul cu cea mai mare întindere arabilă pentru care s-a solicitat sprijinul financiar, fiind vorba despre 76.626 hectare. La nivelul țării, până acum s-au cerut subvențiile pentru 1,259 milioane de hectare.

Campania de depunere a solicitărilor de subvenții pe hectar, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), se va încheia în data de 17 mai. Trebuie spus că până în momentul de față 5.750 de fermieri din Timiș au depus dosarele pentru încasarea banilor și în final numărul solicitanților din județ se va apropia probabil de 18.000, iar suprafața totală pentru care se vor înregistra solicitările la APIA Timiș ar putea fi de circa 520.000 de hectare, având în vedere situația din anii precedenți.

Cererile unice se completează pe web-site-ul APIA, www.apia.org.ro, prin accesarea link-ului aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro. Agricultorii timișeni pot obține informațiile referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească de la centrul județean al APIA, care poate fi contactat la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail, la adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *