Timișorenilor încă le place să se înghesuie la coadă?

Timișorenilor încă le place să se înghesuie la coadă?

La mai bine de două săptămâni de la reluarea plăților la Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara, timișorenii continuă să aștepte, într-un șir lung, să-și plătească dările anuale. Motivele nu sunt legate doar de plăcerea românească de a sta la înghesuială și de a socializa în condiții precare, moștenită de pe vremea socialismului, ci și de condițiile obiective.

Astfel, la Direcția fiscală, din cauza pandemiei, sunt deschise doar două dintre cele șase ghișee, iar accesul publicului este restricționat.

Cei interesați să-și plătească impozitele trebuie să știe că au la dispoziție și alte variante. Astfel, există 15 oficii poștale cu care fiscul timișorean colaborează și unde dările se pot achita în numerar.

CITEŞTE ŞI: Instanța supremă a decis: Cont fals pe Facebook, 5 ani de închisoare!

De asemenea, sumele datorate bugetului local se pot plăti și pe internet, direct pe pagina Direcției fiscale – www.dfmt.ro, user-ul și parola putând fi obținute de acasă, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției.

Un alt argument pentru evitarea aglomerației și a statului la coadă în frig este acela că bonificația de 10 la sută din valoarea impozitului este acordată celor care achită până la data de 31 martie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Timișorenilor încă le place să se înghesuie la coadă?

 1. Prostia e mare, unii nu pot intelege ca reducerea de 10 % este valabila până in 31 Martie! De asemenea la Posta Romana se plateste cu aceeasi bonificatie si nu este nimeni la rand. Sunt aceeasi indivizi care an de an merg de Boboteaza la Catedrala si stau la cozi peste o ora desi la biserica din cartier pot lua agheasma in cateva minute, motivand ca la catedrala apa este …. mai sfiintita decat la bisericuta din cartier

 2. „De asemenea, sumele datorate bugetului local se pot plăti și pe internet, direct pe pagina Direcției fiscale – http://www.dfmt.ro, user-ul și parola putând fi obținute de acasă, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției.”

  Cei insteresati de un cont pe dfmt.ro ar dori stie cum se face asta (un link catre catre aceasta informatie este suficient).
  Nu de alta dar site-ul dfmt.ro da cu totul alte instructiuni (adica se cere prezenta la ghiseu).
  Asta ca sa inteleaga si doctii internauti ca site-ul si informatiile curente nu sunt usor accesibile nici pentru cei cu un minim de acces la internet.
  Ori, statul la coada la Directia fiscala nu e mai rau decat statul la coada la Posta – cozile sunt aproape la fel de lungi iar de la Fisc iesi mult mai bine informat (pe incercate).
  De ghiseulpunctro sa nici numai vorbim (tot pe incercate).

Lasă un răspuns