Timișorenii, pe podiumul național al cumpărătorilor online

Locuitorii capitalei Banatului au fost întrecuți de Black Friday doar de bucureșteni și clujeni

Companiile de curierat fac bilanțul ultimului Black Friday și anunță livrări-record. Weekend-ul care a urmat Black Friday a consemnat, de altfel, cel mai mare număr de livrări din acest an.

Creșterile de volume raportate, de pildă, de compania de curierat DPD România sunt de-a dreptul spectaculoase: un număr dublu de colete față de o zi normală, o creștere de peste 10 procente față de cea mai aglomerată perioadă din lockdown (aprilie-mai) și de 30 la sută față de perioada Black Friday de anul trecut.

În ceea ce privește clasamentul celor mai activi cumpărători online din România, DPD România a livrat cele mai multe colete în București (23,57 la sută), Cluj-Napoca (4,80 la sută), Timișoara (4,57 la sută), Constanța (3,76 la sută), Brașov (3,27 la sută) și Iași (3,10 la sută). DPD România a efectuat de asemenea un număr important de livrări în Ploiești (2,55 la sută), Craiova (2,45 la sută), Oradea (2,39 la sută) și Arad (2,21 la sută).

Plata cu cardul la curier a fost cu 25 la sută mai utilizată față de luna precedentă, în vreme ce modalitatea de plată cu cardul online a fost preferată în cazul a 45 la sută din numărul total de comenzi.

Articolele Home & Deco, jucăriile și alte produse pentru copii sunt categoriile de aflate în topul livrărilor. Urmează produsele cosmetice și fashion, cărțile și articolele sportive. În topul livrărilor s-au mai aflat electronicele, produsele de birotică și de bricolaj.

Firmele de curierat spun că se așteaptă la noi creșteri ale valuri de livrări, pentru că urmează o perioadă aglomerat în ceea ce privește cumpărăturile online: ziua de Black Friday din majoritatea țărlor europene, care va fi în 27 noiembrie, și Sărbătorile de iarnă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns