
Timișorenii, invitați la un moment de reculegere în Piața Victoriei pentru a comemora un an de la declanșarea războiului împotriva Ucrainei
Timișorenii sunt invitați, vineri, 24 februarie, de la ora 18, în Piața Victoriei pentru a participa la un moment de reculegere, în semn de solidaritate față de poporul ucrainean greu încercat.
”Cred că avem o responsabilitate ca cetățeni europeni și ca o comunitate, care a apărat mereu valorile libertății și ale respectului, să semnalăm public că nu vom accepta acest război ca o nouă normalitate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
CITEȘTE ȘI: A fost semnat contractul pentru realizarea unei rețele de piste de biciclete în Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara
Pentru momentul din Piața Victoriei, se vor aprinde 365 de lumânări pentru cele 365 de zile de război. Sunt invitați toți cei care doresc să-și afirme solidaritatea cu poporul ucrainean.
Înainte de momentul din Piața Victoriei, de la ora 17:00, mai multe organizații non-guvernamentale din Timișoara vor organiza, în Parcul Central, un eveniment de comemorare, la care vor participa artista timișoreană Regina Damian și fotografii Mircea Barbu și Virgil Simionescu.
Sub titlul “4 anotimpuri de rezistență”, organizatorii au pregătit o instalație artistică și o expoziție de fotografii pentru Ucraina.
Organizator principal este LOGS Initiative Group, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Asociația ”Salvați Copiii” Timișoara și Aletheia Timișoara.
Se împlinește un an de când Rusia a început războiul brutal și ilegal împotriva Ucrainei.
Timișoara a reacționat, încă din primele clipe, la drama vecinilor noștri, deschizându-și porțile spre cei care aveau nevoie de un nou ”acasă” și mobilizând resurse pentru cei care nu au putut pleca din calea războiului.
Ucrainenii care au venit aici sunt, prin comunitatea din care fac parte, o prezență activă în viața orașului. În acest interval de un an, Primăria Municipiului Timișoara, organizații non-guvernamentale, firme partenere, instituții publice, voluntari, gazde ale refugiaților au fost în prima linie și au acordat suport comunității de ucraineni, prin platforma Timișoara pentru Ucraina.
Peste 3550 de ucraineni au trecut pragul centrului de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și au beneficiat de sprijin de specialitate, iar peste 100 de copii au fost integrați în școlile și grădinițele din Timișoara.
În același timp, pe platforma dedicată Timișoara pentru Ucraina (https://timisoarapentruucraina.ro/ro), un număr de 75 de angajatori și-au prezentat ofertele de locuri de muncă pentru ucraineni veniți în oraș.
Sper că se va organiza ceva identic și de 1 mai, când se vor împlini 9 ani de când naziștii Azov au ars de vii 42 de persoane în Casa Sindicatelor din Odesa.
Aprindeti lumânări și oferiti ceva milioanelor de pensionari din România care se chinuie zilnic sa trăiască, sa supraviețuiască!
Dominic la fel de prost ca și Klaus doar mai vorbăreț.