Timișorenii caută bunătăți tradiționale, mai ales pește și carne de curcan, dar nu neglijează nici ținuta vestimentară, care trebuie să fie impecabilă de Revelion

Nici nu au fost bine spălate și puse în dulap oalele pentru sarmale și tăvile de friptură rămase de la Crăciun, că timișorenii s-au înscris într-o nouă cursă a cumpărăturilor.

Supermarketurile sunt, din nou, aglomerate, iar sindromul coșurilor umplute cu vârf îi afectează pe tot mai mulți concitadini. Totuși, îmbulzeala nu atinge nici pe departe cotele din zilele de dinainte de Crăciun, iar „structura” mărfurilor achiziționate este diferită.

Se caută produse alimentare, dar acum primează calitatea, nu cantitatea. Pe primele locuri se află peștele, mai ales cel proaspăt, carnea de curcan și băuturile fine. Doamnele care nu și-au găsit o ținută corespunzătoare pentru petrecere din noaptea dintre ani pot găsi piese de îmbrăcăminte atrăgătoare, unele magazine de profil dând deja startul reducerilor de prețuri.

Ofertele sunt importante mai ales pentru cei care au ales să iasă din casă de Revelion, preferând să fie serviți și să se distreze în loc să rămână în fața televizorului între aceiași patru pereți.

Încercând să împace seria de superstiții fără număr care sunt legate de modul în care trebuie să mănânci și să te îmbraci în noaptea de Revelion pentru ca întreg anul care vine să le meargă bine, timișorenii caută, în mod special, pește.

Acesta poate fi proaspăt – crap viu cu 13 lei/kg, păstrăv viu cu 18 lei/kg sau somon cu 43-49 lei/kg – ori congelat, la prețuri puțin mai bune. Un alt produs aflat la mare căutare este carnea de curcan, de la 13-14 lei/kg pulpa inferioară până la 28-29 de lei/kg pieptul dezosat. Legumele nu și-au modificat prețul de la Crăciun încoace, cu excepția roșiilor, care au ajuns și la nouă lei/kg, cam scumpe, chiar dacă sunt aduse din Spania și arată ca dintr-o grădină românească.

Vinul spumant umple rafturile hipermarketurilor, la toate prețurile și, mai nou, și în varianta „mini”, adică la un sfert de litru. Pentru amatorii de băuturi tari, există tot felul de tipuri de whisky, de la cel cu 52 de lei sticla de 700 de mililitri (plus două pahare), până la cel irlandez (conform etichetei), care costă de două ori mai mult.

Revelion să fie, dar nu acasă

Cine vrea să aibă parte de o petrecere de Revelion de neuitat are de ales între mulțimea de localuri din Timișoara, care pun la dispoziție oferte cu preparate culinare rafinate și, la un preț mai ridicat, bar „ultra all inclusive” (adică fiecare poate să consume cât timp se ține pe picioare). Pentru o astfel de noapte de vis am găsit oferte de la 200 la 400 de lei de persoană, cu divertisment asigurat de DJ profesionist sau cu soliști de muzică populară și ușoară.

Pentru buzunarele mai generoase, există și varianta unor excursii de Revelion, în țară sau în străinătate. Un sejur de patru nopți la un hotel de patru stele din Băile Herculane, cu mâncare și băutură incluse, costă, de exemplu, 1.470 de lei de persoană.

Dacă vi se pare scump, pe Valea Prahovei, la un hotel de trei stele din Sinaia, distracția costă cu vreo 500 de lei mai mult, iar cine dispune de finanțe serioase poate pleca – de ce nu? – în Dubai, unde un sejur de Revelion pornește de la 648 de euro de persoană.

Fie acasă, fie pe alte meridiane, trecerea în Noul An ar trebui să ne aducă tuturor bucurii, dar și momente de bilanț, atmosferă de petrecere și, mai ales, speranțe pentru vremurile ce vin.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns