Feriți-vă de sediul PNL!

sediul PNL Timis

Centrul istoric a fost, în sfârșit, reabilitat, iar strada Vasile Alecsandri și Piața Unirii au scăpat de șantierul care i-a pus în dificultate pe cei care doreau să treacă pe acolo. Totuși, chiar dacă zona le este interzisă autovehiculelor, pietonii continuă să se afle în primejdie.

O spune chiar un afiș postat destul de discret la una dintre ferestrele sediului Partidului Național Liberal, pe care scrie cu litere de-o șchioapă: „Atenție! Cade tencuiala de pe fațadă!”.

Formațiunea politică a cumpărat spațiul de 408 metri pătrați de la parterul clădirii ajunsă acum în paragină în anul 2006, pentru impresionanta sumă de… 15 euro.

Așa erau vremurile, dar unii par să fi rămas încremeniți în acele timpuri. Chiar dacă acum au devenit și mai mari, și mai puternici din punct de vedere politic, nu au făcut investiții în reabilitarea clădirii.

Bineînțeles că în imobil mai sunt și alți locatari, dar ca un partid atât de bine cotat pe plan local să fie format din membri așa de strânși la pungă încât să nu poată măcar să demareze refacerea propriului sediu pare greu de crezut.

Imobilul în care marele PNL Timiș e coproprietar reprezintă un monument istoric ridicat între anii 1906-1908, găzduind Banca de Scont. Palatul cu trei niveluri este o construcție asimetrică, în stil Secession, cu ferestrele și frontoanele ornate cu ceramică în culori. În folosirea elementelor curbate, arcuite și a altor detalii mulți specialiști văd o clară influență a faimosului arhitect catalan Antoni Gaudi.

Din păcate, în curând, la viteza cu care se coșcovește tencuiala, tocmai amănuntele care alcătuiesc farmecul fostului palat al lui Miksa Steiner riscă să dispară. Situația este cel puțin jenantă, mai ales că imobilele vecine, Vicariatul Sârb și sediul Constructim-ului, au fost reabilitate și își dezvăluie frumusețea celor care admiră Piața Unirii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Feriți-vă de sediul PNL!

  1. In 21 decembrie ,chiar in fata imobilului ,domnul primar impreuna cu viceprimarul erau foarte eu veseli ca au reusit sa termine lucrarile din zona..
    Fiind impreuna cu inca cateva persoane venite in Timisoara din Germania,m-m apropiat de primii oameni ai urbei si am intrebat daca este multumit si de cladirea din spatele dansului ,pe care scrie PNL….
    S-a uitat la noi ca BROASCA LA INUNDATII si a plecat din zona.

  2. VIDEO – CONCURS
    DACA poate cineva sa ,,scrie” cate ALBINE vede ii asigur UN CADOU DULCE timp de o luna, pentru intreaga FAMILIE – un ceai cu MIERE DULCE DE ALBINE. Este bine sa se scrie ,,Atentie, sus baziie albine, nu tulburati linistea celor de la parter”. Pacat! Acesta este respectul fata de ,,mirabila albina” ce a fost initiata acum 110 ani pe pamantul romanesc.

Lasă un răspuns