Timișoreni din centrul orașului, fără internet și telefonie în plină stare de urgență

cabluri taiate

Zeci de timișoreni care locuiesc pe strada Michelangelo din Timișoara sunt fără internet, telefonie și programe tv, de două săptămâni, după ce operatorul căruia autoritățile i-au tăiat cablurile aeriene nu i-au reconectat.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în zonă locuiesc în special persoane în vârstă şi singure, spune unul dintre rezidenții afectați, scriitorul Ioan Szekernyes.

“Începând din 5 martie şi până astăzi, nu ştim când se va rezolva, nu avem nici telefon, nici internet. Legătura a fost întreruptă fără să fim anunţaţi sau informaţi. Muncitorii spunea că o să dureze patru-cinci zile, dar au trecut deja două săptămâni. E o situaţie neplăcută mai ales acum, că e stare de necesitate. Sunt mulţi oameni bătrâni, singuri, nu pot ţine legătura cu rudele, nu pot face comenzi de alimente, nu se pot urmări programele. Nu avem Skype să ţinem legătura cu cei care sunt plecaţi în străinătate. Mai sunt şi studenţi şi elevi care nu au legătură la internet, pentru a putea urmări programele şcolare, dar şi cei care ar putea să lucreze de la domiciliu, dacă ar avea internet”, spune Ioan Szekernyes.

Viceprimarul Dan Diaconu le recomandă oamenilor să facă plângeri împotriva operatorului, care are la dispoziție toată infrastructura să-și mute în subteran cablurile.

“În urmă cu aproximativ 15-16 zile, primăria a operat pe cablurile ilegale în zona Michelangelo. Asta după câteva săptămâni în care operatorii au fost somaţi să îşi treacă toate cablurile în subteran. Există posibilităţi tehnice să facă acest lucru. Din păcate, un singur operator nu a făcut acest lucru, astfel că serviciul este deconectat pentru o parte dintre oamenii care locuiesc acolo. Ca dovadă, toţi ceilalţi operatori funcţionează normal. Oamenii care sunt afectaţi trebuie să acţioneze împotriva firmei care nu face ceea ce ar fi trebui să facă”, a spus Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Timișoara a sistat așa numita operațiune „Ghilotina”, de tăiere a cablurilor aeriene, tocmai pentru a evita orice fel de disconfort pe care oamenii l-ar putea avea.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns