Timişoreanca Maria Grapini ia atitudine în cazul arestării Sorinei Pintea

maria grapini 10

În urma imaginilor revoltătoare apărute în mass-media cu fostul ministru al sănătății, Sorina Pintea, europarlamentarul timişorean Maria Grapini a luat atitudine și a transmis de urgență scrisori oficiale către președintele Parlamentului European, David Sassoli, și președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”În calitate de eurodeputat român, vă sesizez unul dintre recentele cazuri de încălcare a drepturilor unui cetățean român. Doamna Sorina Pintea, cetățean român, fost Ministru al Sănătății a fost arestată, deși nu existau probe la momentul arestării preventive. Doamna Sorina Pintea este acuzată de o posibilă luare de mită, care nu s-a dovedit încă”, se arată în scrisorile trimise de Maria Grapini.

Europarlamentarul român a precizat: ”Problema pe care doresc să o ridic, însă, este cea legată de tratamentul la care este supusă doamna Sorina Pintea, care este bolnavă cu un diagnostic pus cu mult înainte de arestare – o boală autoimună.

Cu toate acestea, a fost dusă cu cătușe la mâini, filmată și imaginile prezentate public, audiată circa 30 de ore, timp în care nu a mâncat și nu și-a luat medicamentele. Zilnic este transportată la spital încătușată, deși ar putea să aibă o măsură alternativă ( de exemplu arest la domiciliu) până se judecă cazul.”

Potrivit Biroului europarlamentarului, în calitatea sa de membru, timp de cinci ani, în comisia LIBE (Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne), Maria Grapini transmite că în cadrul acestei comisii importante pentru drepturile omului s-a discutat ca toate statele membre să nu facă abuz în arestări și reținerea în pușcării a celor care nu au sentințe judecătorești definitive, ci să se folosească detenția în pușcării doar pentru cazuri grave.

Maria Grapini le cere celor doi lideri europeni să solicite administrației naționale responsabile din România să respecte toate drepturile fiecărui cetățean ce decurg din legislația europeană.

”Ca femeie și mamă sunt revoltată față de acest caz și sper că veți lua măsurile ce țin de competența europeană. Viața cetățenilor trebuie protejată de lege și nimeni nu trebuie să-și permită să facă abuzuri care să afecteze sănătatea, integritatea și dreptul la o justiție dreaptă”, se mai arată în scrisorile oficiale ale europarlamentarului Maria Grapini.

Cel mai grav aspect îl reprezintă, potrivit Biroului de presă, punerea în pericol a vieții Sorinei Pintea, care a fost transportată fără a se ține cont de condițiile stării sale de sănătate: ” Cine va răspunde dacă viața doamnei Sorina Pintea este pusă în pericol, dacă boala se agravează?”

Maria Grapini atrage atenția și asupra lipsei unei legi a răspunderii magistraților și a sumelor uriașe pentru nenumăratele cazuri ajunse la CEDO și câștigate de către cetățeni, care sunt plătite de la bugetul statului: ”România, după cum știți, se află în fruntea listei statelor membre ale UE care plătește despăgubiri pentru injustiție”.

Maria Grapini a anunțat că, la Strasbourg, va face public cazul Sorinei Pintea în plenul Parlamentului European.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “Timişoreanca Maria Grapini ia atitudine în cazul arestării Sorinei Pintea

 1. Luare de pozitie absolut dezinteresata si nepartinitoare a cunoscutei parlamentare loiale PSD. Colegii Dumneaei hartuiti, persecutati si umiliti pe nedrept. Nici starea precara a sanatatii „suspectei” nu-i opreste pe oamenii legii sa-si faca rusinoasa datorie si sa o care „zilnic” pe victima pe la spitale. Nici de aceasta data nu putea pierde ocazia (vezi numirea L.C. Kovesi) de a lovi in Justitie si in Judecatori. Bravo!

 2. Tanti Valentina, va ascundeti? N-a lovit in justitie,si nici in judecatori…! Justitia e sublima,e imaculata e totala,dar pe ici pe colo,se mai fac erori si greseli cu voie sau fara de voie…! Sunt suficiente exemple care va contrazic.

 3. Tanti grapina, hoața prinsă în flagrant la numărarea voturilor pentru procurorul șef eiropean, distrugătoarea pasmatexului, mai lăsați sonorul mic-nu ne pasă ce zic cei cu nasul lung de 2 metri.

 4. PSD isi apara hotii. Cand si-a depus candidatura la primaria Baia Mare si cand a negociat si a luat mita nu a fost bolnava. Hai sictir. Ai luat baniii bolnavilor din spital. Nerusinata ordinara ca si Grapinii.

 5. Stimata doamna ! Nu mai bine luati atitudine ca sa nu mai vedem copii infometati si analfabeti, drogati pe la toate colturile, gunoaie pe strazi si paduri taiate ilegal ? Sau astea sunt in lumea unde dumneavoastra nu prea circulati !! … ca sa nu va murdariti pantofii cu care va plimbati prin parlamentul europen ???

 6. Nu va mai satura D-zeu nemernicilor!
  Furati de parca voi a-ti manca cu zece guri si sunteti nemuritori.
  Rusine si blestemati sa fiti voi care profitati de functii si nu va pasa de poporul care duce sau a dus greul in tara asta.

 7. De ce tot vb de oligofrena asta ???? E o rușine pentru Romania în general și Timișoara în mod particular. Ne mai aducem aminte de postarea ei „celebră”, cu o inexistentă țară baltică ????

 8. Nesimțită ordinară. Ți-e milă de ea? Dar de bolnavii de cancer din Timișoara când nu a funcționat aparatul de radioterapie parca te-a durut la bască, gunoi stradal ce ești. La fel că și pe Sorina Pintea, ministrul sănătății la ora respectivă.

 9. Draga de ea, n-a auzit ca intr-o ancheta a Justitiei nu te amesteci pana cand nu se finalizeaza ancheta? Pa nu, ca e din PSD, acolo legile se aplica altfel, iar principiul de baza e „strans uniti in jurul partidului” Daca arestata ar fi fost din alt partid „timisoreanca” noastra de langa Galati ar fi tacut chitic.

Lasă un răspuns