Timişoara va fi oraşul mall-urilor?

mall

În orașul de pe Bega s-a anunțat construirea și deschiderea a nu mai puțin de trei mall-uri anul viitor, unele mai mari și mai frumoase decât celelalte.

Fie că reprezintă planuri mai vechi, puse în așteptare de criza din anii trecuți și reluate în această perioadă de relativă creștere economică, fie că sunt proiecte noi, abia inițiate, sau unele deja în faza de execuție, mall-urile reprezintă investiții care par să definească viitorul Timișoarei, ca posibilă destinație de turism comercial.

Contestatarii acestui concept se plâng însă de lipsa unităților de producție din municipiu, vestit odinioară pentru platformele sale industriale, trecute astăzi, mai mult sau mai puțin, pe linie moartă. Alternativa ar fi renunțarea la fabricile care ar putea duce la poluare, oricât de mult s-ar încadra acestea în normele europene, și axarea pe producția legată de tehnologia informației și comunicațiilor, care implică personal cu calificare înaltă și sunt „curate”.

Viitorul va decide dacă aceasta e linia cea mai bună de dezvoltare pentru Timișoara.

În partea de sud a Timișoarei se lucrează deja de zor la un nou mall, pe terenul unde pe vremuri se înălța fabrica „Dermatina”.

Zidurile sunt conturate, iar investitorul sud-african promite o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați. O mare parte dintre chiriașii pe care investitorul îi are în alte centre comerciale din țară se vor regăsi și la Timișoara, iar unul dintre principalele puncte de atracție va fi cinematograful, care va cuprinde 14 săli digitale, cu o capacitate totală de 2.400 de locuri.

Una dintre săli va fi dotată cu tehnologia 4Dx, una dintre cele mai noi inovații în materie, care se adresează tuturor celor cinci simțuri.

Sala va include scaune mobile și efecte speciale sincronizate cu acțiunea de pe ecran (vânt, ceață, fulgere, baloane de săpun, ploaie și mirosuri). Proiectul va cuprinde zone generoase de distracție și de servire a mesei, un spațiu complex de joacă, un patinoar, un centru de fitness și un hipermarket cu suprafața de un hectar.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE JOI, 23 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişoara va fi oraşul mall-urilor?

  1. si toate aceste vor fi populate non stop de someri si cei cu venitul minim garantat, ca ‘ceilalti” vor fi la munca!!!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *