Timişoara va avea legătură feroviară cu Aeroportul „Traian Vuia”! Valoarea investiţiei – 400 de milioane de lei

Timişoara va avea legătură feroviară cu Aeroportul "Traian Vuia"! Valoarea investiţiei - 400 de milioane de lei

Timişoara va avea legătură feroviară cu Aeroportul „Traian Vuia”.

Proiectul pentru legătura feroviară între Gara de Est din Timişoara şi Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” a fost aprobat în şedinţa de Guvern condusă de premierul Nicolae Ionel Ciucă de miercuri, 18 ianuarie.

Valoarea investiţiei este de circa 400 de milioane de lei.

Este vorba despre o linie feroviară cu o lungime de aproximativ 5 kilometri care va facilita accesul călătorilor dinspre aeroport către Timișoara și invers.

Se vor realiza linii de cale ferată noi pe racordul către AIT, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul, potrivit proiectului.

CITEŞTE ŞI: Premieră la PNL Timiș. Alegeri interne pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din 2024

Aprobarea, miercuri, în ședința de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv ar fi ultima etapă înainte de lansarea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor.

Municipiul de pe Bega este pe traseul Magistralei M 100 București – Craiova – Arad, linie cu trei din patru contracte de modernizare semnate pentru secțiunea PNRR Caransebeș – Timișoara – Arad și la un pas de lansarea licitației pentru cele șapte loturi dintre Craiova și Caransebeș (proiectul cu Tunelul Balota).

Realizarea lucrării face parte din strategia de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung cuprinsă în Master Planul General de Transport aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 666 / 2016, cu modificările și completările ulterioare, iar racordul de cale ferată cu Aeroportul Internațional Traian Vuia este inclus în Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii Feroviare 2021 – 2025 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 985 / 2020.

Linia de cale ferată de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara va permite transportul pasagerilor către municipiul Timișoara precum și către alte orașe din România. Se vor efectua lucrări de execuție linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroportul Internațional Traian Vuia, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul”, precizează Ministerul Transporturilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *