Timișoara sărbătorește Ora Pământului

ora pamantului

Municipiul Timişoara, „Capitala Earth Hour România” în anul 2013, sărbătoreşte Ora Pământului sâmbătă, între orele 20,30-21,30.

Ora Pământului a fost organizată pentru prima dată în Sydney (Australia), la 31 martie 2007. Peste 2,2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Pentru a marca Ora Pământului 2019, municipalitatea timişoreană, prin Casa de Cultură a Municipiului, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, organizează în Piaţa Unirii, cu începere de la ora 20, o diversitate de evenimente.

Astfel, la ora 20, vor fi montate telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească.

Între orele 20,30 și 21,30 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi, iar de la ora 21,30, Amaris Agni vor susține spectacolul „Ielele nopții”, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *