Timișoara: Șapte medici de la Victor Babeș ajută la ATI-ul de la Spitalul Militar de campanie

Șapte medici rezidenți de la Spitalul Victor Babeș lucrează alături de cadrele sanitare de la Spitalul Militar de Campanie de pe stadionul CFR din Timișoara, unde, începând de sâmbătă, a fost operaționalizat un nou compartiment de Terapie Intensiva cu 10 paturi.

„Ni s-a cerut ajutorul, iar noi l-am oferit necondiționat. 7 colegi, medici rezidenți, lucrează alături de cadrele sanitare de la Spitalul Militar de Campanie de pe stadionul CFR din Timișoara. Acolo, începând de astăzi, a fost operaționalizat un nou compartiment de Terapie Intensiva cu 10 paturi. Gabriel Bala, Alina Popa, Alina Iova, Loredana Bala, Petrinela Daliu, Dana Dan și Diana Mateescu îi vor ajuta pe medicii, asistentele și infirmierele care se lupta pentru viață pacienților infectați cu SARS CoV 2, internați în Compartimentul AȚI al Sistemului medical modular de izolare și tratament. Cu toții au căpătat experiență lucrând timp de aproape un an în secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie sau în triajul spitalului nostru, iar acum le acorda sprijin colegilor de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”, Timişoara”, arată o postare a Spitalului Victor Babeș pe Facebook.

Compartimentul AȚI de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR s-a deschis, sâmbătă, în Timișoara.

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, spune că numărului crescut de pacienți cu forme medii și severe de COVID-19 au mare nevoie de tratament, iar pentru ajutorarea acestora cu oxigen medical s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru alte 10 paturi din cadrul modulul AȚI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns