Timișoara, promovată de Breasla Ghizilor

Timișoara, promovată de Breasla Ghizilor

Breasla Ghizilor a anunțat încheierea cu succes a primului eveniment organizat de asociație anul acesta, „Turul Cartierului Cetate”. În weekend-ul trecut, 27 de timișoreni au participat alături de ghizii Breslei la trei tururi ghidate care i-au purtat prin trecutul Cetății Timișoara și al personalităților care au trăit în aceste locuri de-a lungul celor mai bine de șapte secole de existență a așezării.

Limitate din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 la nouă persoane plus un ghid, grupurile au pornit pe traseu la intervale de jumătate de oră începând cu ora 15,30, din fața Info Centrului Turistic al Primăriei Municipiului Timișoara, de pe strada Alba Iulia. Pe tot parcursul tururilor participanții au purtat mască de protecție și au stat distanțați, atât între ei, cât și față de ghidul care a condus grupul.

„Dorim să mulțumim pe această cale oaspeților noștri pentru înțelegerea și respectul de care au dat dovadă și credem că prin atitudinea arătată în cadrul evenimentului am demonstrat cu toții că putem să ne bucurăm de oraș și de natură chiar dacă trebuie să fim atenți la măsurile de prevenire recomandate de autorități”, au declarat cei de la Breasla Ghizilor.

,,Breasla ghizilor își propune să facă din aceste tururi o inițiativă permanentă. Fiecare timișorean sau vizitator al Timișoarei să știe că în fiecare sâmbătă se va desfășura un tur ghidat realizat de un ghid profesionist la care ar putea participa”, a spus Ludovic Satmari, președintele Asociației Breasla Ghizilor.

Asociația Breasla Ghizilor consideră că inițierea acestor tururi era o necesitate în oferta turistică a Timișoarei în perspectiva anului 2023 când orașul nostru va fi Capitală Europeană a Culturii. Nu în ultimul rând, își doresc să îi câștige de partea lor pe toți timișorenii: „Pentru a putea să ne promovăm orașul turiștilor, trebuie ca în primul rând noi să credem în valoarea lui! Pentru a putea să ne promovăm orașul turiștilor, trebuie ca în primul rând noi să credem că avem ce promova! Noi, ghizii de turism, ne-am convins deja că trăim într-un loc extraordinar care nu e cu nimic mai prejos decât destinațiile turistice celebre. Acum trebuie doar să îi convingem și pe ceilalți că avem ce arăta vizitatorilor”.

Începând cu săptămâna aceasta, oferta de tururi a Breslei Ghizilor se va diversifica odată cu introducerea tururilor tematice în ziua de duminică. Primul astfel de tur fi dedicat ,,Timișoarei evreiești” iar grupul va fi condus de Alexandra Irimia. La fel ca în cazul tururilor din zilele de sâmbătă, participarea la aceste tururi va fi posibilă în limita locurilor disponibile și numai în urma unei rezervări făcute în prealabil pe pagina de Facebook a Breslei Ghizilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns