Timișoara, invitată la un program de guvernare participativă

Organizația de tineret a PNL Timiș cere sancționarea lui Răzvan Popescu, angajat al Primăriei Timișoara și membru USR

Primăria Municipiului Timișoara participă la un program de șase luni pentru guvernare participativă, intitulat „Open Data Policy Lab City Incubator”, care are ca scop deschiderea proceselor de decizie către cetățeni.

CITEȘTE ȘI: Transport în comun deviat în Timișoara

Guvernarea participativă presupune implicarea cetățenilor, atât a celor care sunt deja activi în spațiul public, care au doar nevoie de canale de comunicare prin care să poată contribui, cât și a celor care nu și-au asumat încă un rol activ. Programul este unul de tip incubator pentru orașe, prin care experții din administrațiile publice primesc susținerea necesară pentru realizarea proiectelor lor de digitalizare.

Aceste proiecte reprezintă instrumente digitale care adună ideile și creativitatea cetățenilor, îi țin la curent în legătură cu consultările publice și îi ajută să le transpună în realitate. Un accent semnificativ este pus pe crearea unui buget participativ la standarde înalte.

Programul se derulează în perioada 20.09.2021 – 20.03.2022, iar până la finalul acestuia, Timișoara va avea un Plan de Acțiune Locală pentru guvernare deschisă, prin care să implementeze bunele practici învățate. Participanții în cadrul acestui program sunt reprezentanți ai mai multor orașe din SUA, Canada, România, Nepal, Ecuador și Argentina, acesta fiind realizat cu sprijinul Facultății de Inginerie a Universității din New York.

Timișoara este reprezentată de Valentin Mureșan, consilier personal al primarului pe probleme de Smart City și Transformare Digitală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoara, invitată la un program de guvernare participativă

  1. Mai fratilor mai este loc in primaria asta sub bacheta magica a MAESTRULUI FRITZ?Ca avem numai experti ca pina acuma nu aveam atitia experti dar era curatenie in oras,spatile verzi erau intretinute,drumurile si trotuarele reparate,proiecte lansate si aprobate.Acuma nimica ce se mai aude cu BOZANCAIA ca era vorba ca la sfarsitul luni august va circula se termina si luna septembrie si nimica sau nu a trecut de teste sau au luat foc bateriile si pompieri nu au avut loc in containerul special si l au aruncat in Bega???Ca in rest activitate zero numai si numai “Von face,Vom drege” si in rest nimica Si mai ales ce orase participa din Nepal, Ecuador și Argentina O sa ajunga si Timisoara pe Himalaya sau in padurile tropicale????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *