Timișoara, în atenția guvernului pentru investiții

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat marţi că Timișoara se bucură de mai multă atenție din partea guvernului României. „Vă transmitem că obiectivul de investiții sală de sport multifuncțională de 15.000 de locuri se află pe lista-sinteză din cadrul subprogramului săli de sport.

De asemenea, precizăm că obiectivul de investiții construire stadion cu 42.000 de locuri se află pe lista-sinteză din cadrul subprogramului complexuri sportive. Finanțarea obiectivelor se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate fiecărui program derulat de Compania Națională de Investiții”, a citit primarul din adresa pe care i-a trimis-o de Compania Națională de Investiții (CNI).

„Avem de-a face cu o altă abordare, de fapt, cu cea firească. Nu este, în fond, nimic spectaculos, ci ceva ce ține de normalitate. Iată că acum s-a dat undă verde din partea CNI să includă aceste obiective majore pentru Timișoara în planul de investiții.

Desigur că urmează să se aloce și fonduri pentru primele etape ale unei investiții, ceea ce înseamnă studiu de prefezabilitate sau direct de fezabilitate, elaborarea unui proiect și în final finanțarea execuției propriu-zise.

Dar s-a ieșit din inacțiune, din indifernță față de Timișoara și asta nu poate decât să mă bucure”.

Deocamdată, răspunsul favorabil se află doar pe hârtie și nu a fost stabilit un calendar de realizare a celor două investiții.

De asemenea, cu toate că centura de sud era pe prima poziție a solicitărilor trimise de Primăria Timișoara către noul guvern, nu s-a înregsitrat nici o reacție pe această temă.

Robu este convins că adresa a fost direcționată și către Ministerul Transporturilor și așteaptă un răspuns similar cu cel de la CNI.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns