În Timişoara, fiecare circulă „pe riscul său”

jiul pe jos

Timişorenii se confurntă, zilnic, cu câteva probleme a căror rezolvare stă în mâinile reprezentanţilor administraţiei locale.

Cu toate acestea, nu se ia nici o măsură pentru remedierea erorilor. Oraşul este, în multe locuri, brăzdat de câte un imens şantier însă nu lucrările în sine sunt o problemă, cât semnalizarea defectuaosă a acestora ori indolenţa şefilor de şantiere.
lucrari-jiul

Spre exemplu, lucrările la pasajul Jiul au desfiinţat trotuarele pentru pietoni, din ambele sensuri. Astfel, aceştia sunt nevoiţi să circule pe carosabil, printre autoturisme.

Ar mai avea posibilitatea să ocolească, pentru a ajunge pe Bulevardul Republicii, fie pe strada Dr. Iosif Nemoianu (strada pe care se află Spitalul de Copii Louis Ţurcanu), fie tocmai pe la… pasarela din Blaşcovici.

Prin urmare, pentru că responsabilii de şantier nu s-au gândit să lase un loc şi pentru pietoni, aceştia riscă şi se strecoară pe carosabil. Ocolul necesar pentru a circula în siguranţă este mult prea mare pentru persoanele care circulă pe jos. Dar cui îi pasă de puţinii timişoreni care aleg să-şi folosească picioarele pentru a circula, în locul unui mijloc de transport poluant?
conti

Ruleta rusească de la „Conti”

Pietonii sunt lăsaţi pe ultimul loc şi atunci când vine vorba de trecerile pe zebre. Semaforul de la Continental este, de cel puţin o săptămână, o adevărată ruletă rusească.

Câteva minute funcţionează, apoi luminile se sting, lăsând participanţii la trafic să se descurce cum pot. Dacă ar fi fost o chestiune întâmplătoare nimeni nu s-ar fi revoltat, însă întreruperile durează de câteva zile bune.

Culmea este că cei care se ocupă de semaforizarea inteligentă a oraşului ştiu unde lucrează şi ce intersecţie gâtuie în momentul în care fac teste cu nervii timişorenilor, însă nu par să comunice cu reprezentanţii poliţiei pentru a dirija traficul măcar în intersecţiile importante.
conti1

Astfel, dacă sunteţi şofer şi circulaţi dinspre bulevardul Michelangelo spre Bastion, dinspre Bulevardul Revoluţiei spre Michelangelo sau strada Proclamaţia de la Timişoara ori sunteţi pieton şi vreţi să traversaţi strada, vă veţi trezi, din când în când, într-o impresionantă harababură.

Fiecare îşi forţează norocul şi circulă după cum îl taie capul. Bătaia de joc la adresa timişenilor care circulă prin oraş este un sport preferat practicat din birourile reprezentanţilor administraţiei locale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “În Timişoara, fiecare circulă „pe riscul său”

  1. La pasajul Jiul au pus semafor chiar la iesire din viaduct. Daca prinzi rosu la semafor trebuie sa stai cu masina in rampa. Desteptii dreqului

  2. Pasajul Jiul poate fi evitat de pietoni prin pasajul pietonal subteran de pe strada Nera care iese la trecerea de pietoni de pe bd. Republicii! Cu privire la semafoarele nefuncționale, cică le schimba modulele(procesoarele) si le conectează la noul sistem inteligent! Poate era bine sa întrebați pe cineva inainte sa publicați articolul.Nu mai prostiți oamenii!

Lasă un răspuns