Timișoara extinde capacitatea de testare pentru Covid 19

vindecat

Spitalul Municipal din Timişoara poate realiza 200 de teste pentru diagnosticare moleculară a pacienţilor suspecţi de coronavirus.

Universitatea de Medicină a pus la dispoziţie două aparate şi personal de specialitate în acest sens, explică rectorul UMF Octavian Creţu.

„Au fost date în comodat două aparate de mare capacitate care pot procesa câte 100 de probe fiecare pe o tură de opt ore. Necesarul de teste e acum de 300. Până mâine, vom aduce probele la zi. Am mobilizat două echipe, o echipă de la disciplina de Genetică şi o echipă de la Biochimie. Personalul care lucrează este al universităţii. Până acum este suficient pentru câte probe trebuie procesate”, a declarat rectorul UMF.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că, pe lângă aparatele puse la dispoziţie de UMF, Centrul Regional de Sănătate Publică pune la dispoziţia Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” un aparat pentru diagosticul infecţiei cu SARS-CoV-2. La „Victor Babeş” ar putea fi făcute astfel, pe lângă, cele 100 de teste pe zi, încă 100 de teste zilnic. Practic, în cele două centre de diagnosticare din Timişoara pot fi făcute cel puţin 400 de teste pe zi.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns