Timişoara este în acest sfârşit de săptămână capitala padelului profesionist

Timişoara este în acest sfârşit de săptămână capitala padelului profesionist

Timişoara este în acest sfârşit de săptămână capitala padelului profesionist

Timişoara este în acest sfârşit de săptămână capitala padelului profesionist. Cel mai nou sport recunoscut oficial de Agenţia Naţională pentru Sport câştigă tot mai mulţi adepţi, iar zeci de practicanţi de nivel înalt din ţara noastră se află acum în oraşul de pe Bega, unde are loc o etapă open I în cadrul Circuitului Profesionist de Padel.

După rundele desfăşurate în capitală şi la Braşov, baza sportivă Padel Center Timişoara (Dumbrăviţa, strada Praga nr. 6) găzduieşte, de vineri şi până duminică, etapa lunii iulie într-o competiţie la care s-au înscris cei mai bine cotaţi sportivi profesionişti din România. Turneul, care reuneşte 65 de sportivi, se dispută pe patru paliere de competenţe. Există şi o categorie pentru începători, la care sunt încurajaţi să participe cei mai noi fani ai acestui sport de rachetă. Padelul se joacă la dublu pe terenuri asemănătoare cu cele de tenis, dar înconjurate de pereţi de sticlă. Rachetele de joc sunt compacte.

Baza sportivă Padel Center Timişoara dispune de trei terenuri de padel acoperite (indoor) şi două în aer liber (outdoor), dotate inclusiv cu nocturnă, toate echipate de acelaşi furnizor de terenuri acreditat de World Padel Tour. Acest sport este unul dintre cele mai „tinere” la nivel mondial, cu o ascensiune fabuloasă în cei puţin peste 50 de ani de existenţă.

Inventat din raţiuni logistice în Mexic, padelul a cucerit mai întâi Spania, ţară în care numărul adepţilor îi depăşeşte în prezent pe cei pasionaţi de tenis şi de unde s-a extins în toată lumea. World Padel Tour reprezintă principala competiţie mondială care pune în teren cei mai buni sportivi din lume şi unde, în scurt timp, ţara noastră va fi reprezentată, Circuitul Profesionist de Padel fiind o etapă în drumul spre calificare. În plus, începând de anul viitor, padelul se va regăsi şi la Jocurile Olimpice. Meciurile din cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I Timişoara au început aseară, după închiderea ediţiei.

CITEŞTE ŞI: O şoferiţă de 81 de ani din Oradea a ajuns vedetă pe TikTok (video)

Competițiile în cadrul Circuitului Profesionist de Padel – Open I Timișoara încep vineri, 28 iulie, la ora 18:00.

Sâmbătă, meciurile se vor disputa în intervalul orar 9:00 – 20:00, iar duminică, între orele 9:00 – 14:00, se vor disputa semifinalele și finalele.

Totodată, duminică, în cadrul unei tombole, sportivii participanți au șansa de a câștiga câte o rachetă de padel Nox și Drop Shot, din partea sponsorilor competiției.

Publicul dornic să vizioneze meciurile sau să descopere acest sport e binevenit, participarea e liberă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *