Timișoara are de astăzi 6 noi cetățeni de onoare

Timișoara are de astăzi 6 noi cetățeni de onoare

Timișoara are de astăzi 6 noi cetățeni de onoare.

„Șase oameni extraordinari care exprimă valorile noastre de libertate, de asumare, de curaj, de excelență, de umanitate. Oameni dintre noi pe care îi onorăm azi nu doar pentru ce au făcut în viața lor, dar și pentru că au puterea să ne inspire. Și care ne ajută să răspundem la întrebarea: „Ce înseamnă să fii timișorean?”

Le mulțumesc lui Teodor Stanca, Petru Mirciov, Cornelia Fiat, Ignaț Fischer, Iosif Rotariu, Silviu Oravițan că au acceptat invitația de a deveni cetățeni de onoare ai orașului nostru”, se arată în mesajul primarului Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Să fie într-un ceas bun pentru Timișoara!

Teodor Stanca a fost unul dintre organizatorii revoltelor studențești aici în Timișoara, atunci când URSS a invadat Ungaria, în 1956. A plătit un preț uriaș pentru asta – a fost aruncat în închisoare, pentru că a crezut în libertate și democrație. El ne reamintește și azi că libertatea e o valoare care merită apărată, chiar și atunci când trebuie plătit un preț pentru asta.

Petru Mirciov și Cornelia Fiat au fost deportați în Bărăgan împreună cu alți 50.000 de oameni, care au lăsat în urmă mii de familii dezrădăcinate. De zeci de ani, țin vie memoria acelor momente și insistă să învățăm din aceste lecții îngrozitoare ale istoriei, despre demnitate și curaj.

Ignaț Fischer, deportat în Rusia, a devenit preot, apoi scriitor, publicist și președinte al unei asociații și astăzi, la 96 de ani, povestește cu credință și pasiune despre importanța libertății și umanității.

Iosif Rotariu, sportiv și om de excepție, este un exemplu nu doar pentru excelență în sport și pentru mândria noastră locală, ci este un om care a înțeles că sportul poate forma caractere mari.

Și nu în ultimul rând, Silviu Oravițan care a reușit prin arta lui să exprime o umanitate profundă, o spiritualitate și iubire pentru oameni, să exprime ce anume are Timișoara în inima ei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoara are de astăzi 6 noi cetățeni de onoare

Lasă un răspuns