Timişoara în anotimpul contrastelor

bega 5

Primăvara a pus stăpânire pe Timișoara, iar pomii înfloriți din parcurile orașului reprezintă dovada clară a acestui lucru. În această perioadă rețelele de socializare vor fi împânzite cu imagini de primăvară din urbe.

Acestea însă sunt în contrast cu Canalul Bega pe care plutesc foarte multe deșeuri. De pe Podul Michelangelo se poate zări mizeria de pe Bega, adunată de curenți lângă un ponton. Iată că prin imaginile ce vor apărea în mediul online se va strecura și această realitate. În unele zone, malurile Begăi au fost curățate de polițiștii locali, în cadrul unei acțiuni de voluntariat.

curatenie 1”La acțiune au participat 19 polițiști locali de la mai multe servicii și birouri aflați în timpul liber, precum și reprezentanți ai Biroului salubrizare din cadrul primăriei, dar și de la Apele Române Banat, care au venit în ajutor cu o platformă pentru a strânge mai ușor resturile de pe luciul apei.

Acțiunea s-a desfășurat în zona Uzina de Apă – Neptun, unde s-a constatat, inclusiv în timpul acțiunilor efectuate de polițiștii locali din cadrul Biroului de patrulare navală, care au luat la pas malurile Begăi în perioada sezonului rece, că există cantități semnificative de deșeuri, dar și alte nereguli.

Astfel, a fost adunată o cantitate considerabilă de gunoaie, care a fost ridicată de societatea de salubrizare Retim SA. Aceasta este cea de-a treia acțiune de acest gen organizată de polițiștii locali, anul trecut ei participând tot pe bază de voluntariat la alte două acțiuni de salubrizare a malurilor Begăi”, au transmis reprezentanții instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişoara în anotimpul contrastelor

Lasă un răspuns