Timișoara a ieșit din scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, sâmbătă, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile HG 432/2021.

CITEȘTE ȘI: 2.201 cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Care este situația în județul Timiș

Conform incidenței la 14 zile/1.000 de locuitori, unitatea administrativ teritorială Nădrag, a intrat pe restricțiile din localitățile unde incidența cazurilor este mai mare de 7,5/1000 de locuitori, adică măsuri de protecție suplimentare pe toată durata săptămânii. Nădrag a depășit incidența de 7,5/1000 de locuitori vineri, 23 aprilie, iar a doua zi CJSU a constatat atingerea acestui prag în ultimele 48 de ore, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile, chiar dacă sâmbătă incidența a fost sub 7,5/1000 de locuitori.

În ceea ce privește Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Orțisoara, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, la reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a măsurii de includere pe lista cu unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Totodată, pe lista unităților administrativ-teritoriale care au depășit pragul de 3/1.000 de locuitori a intrat unitatea administrativ-teritorială Racovița, iar Mașlocul, ca urmare a reevaluării la termen, a intrat tot în această categorie, ca urmare a scăderii incidenței.

Pe lista localităților unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori au intrat, în urma reevaluării la termen, municipiul Timișoara, alături de Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaș și Victor Vlad Delamarina. Tot pe acestă listă, ca urmare a majorării incidenței la mia de locuitori, au intrat comunele Balinț, Bara și Criciova. Petru timișoreni aceasta înseamnă că se deschid cinematografele, sălile de spectacol, magazinele, terasele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc autorizate, la 30 la sută din capacitate. De asemenea, se poate relua activitatea sălilor de sport, iar magazinele pot fi deschise până la ora 21 toată săptămâna, ora maximă de circulație fiind 22.

Ca urmare a scăderii ratei de infectare localitățile, Vălcani, Sânpetru Mare, Denta, Ghilad, Gottlob, Lovrin și Uivar, la reevaluare, nu au mai fost cuprinse pe nici una dintre listele cu restricții.

Măsurile adoptate sâmbătă se vor aplica începând de duminică, 25 aprilie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns