Timișoara. 90.000 de lei pentru primul salon al Compartimentului de Alergologie și Imunologie Clinică

90.000 de lei pentru primul salon al Compartimentului de Alergologie și Imunologie Clinică

90.000 de lei pentru primul salon al Compartimentului de Alergologie și Imunologie Clinică

La Timișoara a fost deschis un compartiment destinat pacienților cu afecțiuni alergice, în regim de spitalizare de zi, cu șase paturi, la parterul clădirii clinicilor de ortopedie și traumatologie din cadrul Spitalului Județean.

„Scopul principal al acestei structuri este de a asigura servicii medicale de înaltă performanță pacienților cu boli alergice complexe și cu risc de șoc anafilactic.

Existența acestui compartiment clinic este o necesitate pentru zona de vest a României, având în vedere incidența în creștere și severitatea bolilor alergice, care au devenit o problemă majoră de sănătate la nivel mondial.

Cadrele medicale universitare ale Compartimentului de Alergologie și Imunologie Clinică vor asigura atât servicii medicale pentru pacienții alergici, cât și pregătirea viitoarelor generații de medici specialiști în domeniul Alergologiei și Imunologiei Clinice, având în vedere că Universitatea de Medicină și Farmacie <Victor Babeș> Timișoara este unul dintre cele cinci centre de pregătire în specialitate la nivel national.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara a pregătit și transmis autorităților competente – DSP, Ministerul Sănătății – documentația necesară pentru includerea Compartimentului de Alergologie în structura spitalului”, a explicat managerul unității prof. dr. Dorel Săndesc.

CITEȘTE ȘI: Micul geniu din Giroc

Primul salon a fost dotat integral cu echipamente de ultimă generație în valoare de 90.000 de lei, de Clubul Rotary Timișoara.

Echipamentele vor asigura servicii medicale de specialitate pentru pacienții cu risc de șoc anafilactic, servicii care până în prezent nu erau accesibile în regiunea de Vest a țării, constând în: efectuarea testelor de provocare la medicamente pentru pacienții cu suspiciune de alergie medicamentoasă aflați la risc de șoc anafilactic; efectuarea testelor de provocare la alimente pentru pacienții cu suspiciune de alergie alimentară aflați la risc de șoc anafilactic; inițierea imunoterapiei cu alergen la pacienții cu alergii la venin de insecte (albine, viespi) care au risc de șoc anafilactic; inițierea terapiei biologice cu anticorpi monoclonali în bolile alergice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *