Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii merge înainte: „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, în Piața Libertății

Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii merge înainte: „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, în Piața Libertății

Proiectul Cămine în mișcare, început de Asociația Prin Banat împreună cu Asociația Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii în 2018 ca parte a pregătirii programului cultural Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii, continuă și în 2021 prin Centriphery. În cadrul acestui proiect au loc ateliere tematice, expoziții și instalații de artă, dezbateri, un simpozion internațional și o piesă de teatru în perioada iulie-octombrie la Timișoara și în județul Timiș.

Vineri, sâmbătă și duminică (adică în 23-24-25 iulie), timişorenilor li se propune spectacolul Tinerețe fără bătranețe și viață fără de moarte în Piața Libertății, în regia lui Ovidiu Mihăiță. Decorurile sunt realizate de Ciprian Tanciuc. Vor participa aproximativ 35 de cetățeni ca voluntari, 35 de artiști profesioniști locali printre care îi menționăm pe Ovidiu Mihăiță și Livia Coloji, iar artiștii internaționali invitați sunt Conny Zenk (Austria) și Xiri Tara Noir (Danemarka). Spectacolul, precum și alte evenimente ale proiectului sunt documentate de patru jurnaliști rezidenți: Mădălina Diaconu (București), Richard Pettifer (Berlin), Armando Rotondi (Barcelona) și Pavel Ruzyak (Praga).

După o întârziere de peste un an, din cauza pandemiei de Coronavirus, sunt foarte fericit că mă aflu din nou la Timișoara pentru prezentarea proiectului Centriphery în România. Partenerii noștri locali de la Asociația Prin Banat au făcut o treabă uimitoare, iar colaborarea dintre artiștii locali și internaționali cu cetățenii este inspirată și interesantă. Le mulțumesc tuturor celor ce au făcut posibil acest proiect într-o perioadă atât de dificilă”, a declarat Airan Berg, Directorul artistic al proiectului Centriphery şi al Festival der Regionen – partenerul principal al proiectului.

Proiectul Centriphery este co-finanțat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, iar colaborarea în cadrul său este realizată între 9 organizații și instituții din Europa: Festival der Regionen (Austria, lider de proiect), New Culture Foundation (Bulgaria), Dansehallerne (Danemarca), Espoon Kaupunginteatteri (Finlanda), La Manufacture collectif contemporain (Franța), Rijeka 2020 (Croația), Cultura Nova Festival (Țările de Jos), @Walk & Talk (Azores, Portugal) și Prin Banat (România).

Proiectul este cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Partenerii locali ai proiectului sunt Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, teatrul independent timișorean Auăleu, Casa Artelor – Direcţia Județeană pentru Cultură Timiș și AMBASADA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *