Timișoara 2021 a lansat Manifestul Luminii. Video

manifestul luminii

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a lansat, de Ziua Internațională a Luminii, un manifest video în 26 de limbi, în care evidențiază metafora luminii din sloganul asociației – „Luminează orașul prin tine”. Una dintre valențele luminii, incluse în slogan, se referă la energia și forța creatoare ale locuitorilor orașului, ale comunităților care pot pune lucrurile în mișcare, dacă lucrează împreună, dar și la speranța că o societate poate renaște prin cultură și umanitate.

CITEȘTE ȘI: Declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea între localităţi poate fi scrisă şi de mână și refolosită cu modificarea datei

De aceea, asociația dorește ca sloganul „Luminează orașul prin tine!” să devină un imbold pentru fiecare dintre locuitorii Timișoarei, precum și ai României.

https://www.facebook.com/timisoara2021eu/videos/1131303007256018/

„Lumina” este laitmotivul acțiunilor cultural-artistice și sociale organizate de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Prin acțiunile organizate în pofida restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, care ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de programele culturale gândite pentru acest an, Asociația dorește să evidențieze faptul că “Timișoara 2021” este proiectul unei întregi comunități, a timișorenilor, care își propune să devină un proiect îmbrățișat de toți românii și care să aibă ecouri pe continentul european.

„Manifestul Luminii” este despre oameni. Dorința lor de a se manifesta liberi, de a fi împreună în vremuri de distanțare socială, de a nu fi separați de frumos și artă, și esența spiritului uman, atât de complex și adaptabil, au fost puse în povestea acestui manifest. Toate aceste idei se regăsesc, într-o formă simbolică, inspirațională, în clipul video care va fi tradus în 26 de limbi, între care engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă și italiană. Este vorba despre toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, pentru că Timișoara își dorește să atragă vizitatori din toate aceste țări. Îndemnul de la finalul clipului video este acela de a vizita Timișoara de acasă, deocamdată, iar când pandemia va trece, publicul este așteptat în „Orașul Luminii”.

Clipul video a fost realizat de Asociația Timișoara 2021, în colaborare cu regizorul Tedy Necula, cunoscut, între altele, pentru realizarea lungmetrajului „Coborâm la prima” despre tragedia de la Colectiv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *