Timişenii intră deja în… vraja mării. Vacanţele pe litoral sunt la mare căutare

Prețurile la cazare pe litoral cresc cu până la 20%

Timişenii intră deja în… vraja mării. Vacanţele pe litoral sunt la mare căutare. Lumea ține neapărat să meargă în concediu pare să fie concluzia din această perioadă. În pofida scumpirilor din ultima vreme și a incertitudinilor de la granițele țării, timișenii iau cu asalt agențiile turistice, în căutarea vacanței mult-așteptate.

Pe undeva, este și o descătușare venită după restricțiile pandemice, astfel că cererea este foarte mare, mai ales în aceste zile. Față de anii trecuți, s-a produs un fenomen interesant, în sensul că timișenii nu au mai fost atât de grăbiți în a-și rezerva biletele pentru concediu, evenimentele din Ucraina având, totuși, anumite consecințe, însă dar pentru o perioadă scurtă.

La fel cum s-a întâmplat și cu piața imobiliară, șocul a trecut destul de repede și în sectorul de turism, iar lumea a început să dea năvală, acum fiind mare aglomerație la agențiile de turism. Startul ratat a făcut însă să nu fie vândute unele sejururi de la începutul vederii, fapt care a determinat anularea unor curse de avion din Timișoara spre destinații din Grecia.

Însă, această țară rămâne la mare căutare, existând o dinamică mare în ceea ce privește pachetele turistice oferite, cu noutăți și adaptări de ultim moment. Pachetele în care este inclus zborul cu avionul sunt cele mai solicitate, preferința pentru un timp cât mai scurt de deplasare fiind resimțită de la an la an.

La fel se întâmplă și în ceea ce privește condițiile de cazare sau de masă, unde, iarăși, a crescut nivelul așteptărilor. Realitatea constată de către operatorii de turism este că lumea preferă să dea un ban în plus, însă să beneficieze de un confort sporit și cu cât mai multe facilități oferite, după cum a declarat reprezentanta unei astfel de agenții din Timişoara.

Familiile cu copii par să se îndrepte foarte mult în această vară spre țări precum Turcia sau Egipt, unde vacanțele oferite sunt cu costuri dinainte știute, cu pachete all-inclusive, fără a mai apărea surprize ulterioare, legate de prețurile la restaurantele din țările vizitate. Oricum, prețurile sunt peste tot în creștere, așa că e bine ca turiștii să fie pregătiți din timp cu rezerve financiare.

CITEŞTE ŞI: Blocuri noi cu ”zone verzi”, în Timişoara

Se caută foarte mult și destinații din Spania sau Italia, unde posibilitățile de vizitare sunt mai mari, dar au crescut și solicitările pentru locații exclusiviste, în zone exotice, precum Zanzibar, Kenya sau Bali, încă o dovadă a faptului că segmentul timișorenilor cu venituri decente este tot mai de luat în seamă. Nici excursiile culturale, în grupri organizate, nu sunt evitate, mai ales cele din Scoția, Irlanda sau Franța.

În ceea ce privește litoralul românesc, și aici se înregistrează o cerere mare, în pofida faptului că în stațiunile autohtone prețurile au cunoscut cele mai abrupte creșteri. Acordarea voucherelor de vacanță a crescut cererea pentru Marea Neagră, chiar dacă cu banii primiți de-abia dacă se mai acoperă două nopți de cazare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *