Timişeanul Mihai Șora, despre alegerea lui Donald Trump președinte al SUA: ”Nici poporul german nu merita, în 1933, să fie adus în situaţia de a-l alege pe Hitler”

A murit Mihai Șora la vârsta de 106 ani. Postarea de rămas bun a soției: „E frig fără tine, iubitule”

Filosoful Mihai Șora este de părere că alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA arată că “bufonului nu-i mai ajunge zdrăngănitul din chitară. El vrea mai mult: vrea să i se cânte LUI în strună”.

“Vrea să fie înscăunat, vrea locul Regelui și vrea Puterea.

Cum arată o lume cu aceste roluri inversate?

Încă nu știm. Vom vedea. Veți vedea voi, dragi prieteni, căci eu nu voi prinde, poate, sfârșitul mandatului care începe acum America cea îndepărtată”, a scris eseistul pe Facebook.

Totodată, acesta a spus că niciun popor nu merită să fie adus în pragul disperării și că vorba care spune că „Fiecare popor își merită conducătorii“ nu este adevărată.

”Niciun popor din lume nu merită să fie minţit, manipulat, sărăcit şi legat la ochi. Niciun popor nu merită să fie adus în pragul disperării şi pus în situaţia de a face o alegere nepotrivită”, a mai scris Șora pe rețeaua de socializare.

Iar drept concluzie, el face o comparaţie: ”Nici poporul german nu merita, în 1933, să fie adus în situaţia de a-l alege pe Hitler”.

B1.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Timişeanul Mihai Șora, despre alegerea lui Donald Trump președinte al SUA: ”Nici poporul german nu merita, în 1933, să fie adus în situaţia de a-l alege pe Hitler”

  1. Cu tot respectul, ptr. Parul alb si virsta inaintata ,America este total diferita de ceea ce se scrie in Europa despre noi.America inca garanteaza CUVINTUL LIBER! prin constitutie. Comparatia cu Hitler merita sa fie reconsiderata,stiind faptul ca Hitler, a fost socialist ca intreaga Europa la ora actuala. 🙂

  2. Dar in context istoric, poporul rroman a meritat sa-i fie bagat pe gat Iliescu si sleahta sa???DA, noi meritam mizeria de azi, pentru ca am fost partasi la reanscaunarea comunistilor is toate structurile statului. Asta am votat, asta avem. Cu maturitatea politica despre care nu exista dubii, poporul american, pe semne, are nevoie de Trump, deci la votat! Si nu cu o diferenta de un vot sau doua…Consider ca este mai oportun sa-i acordam lui Trump timpul necesas pentru a-si pune in practica programul. Macar in primele 100 de zile de guvernare ar trebui sa fie creditat Trump.Daca vor fi, orice fel de eventuale derapaje sunt in stare americanii sa le corecteze!

  3. cu scuzele de rigoare ,nu stiu de ce facem noi romanii atata galagie nu ne ajunge discursul actualului presedinte Obama care a analizat perfect situatia in care se afla America acum,iar in al doilea rand ,nu mai putem noi de grija Americii ,noi nu suntem in stare sa ne vedem de tara noastra ,nu ne ducem la vot ,doar barfim pe margine si nu ne convine nimic am vrea sa fim ca americanii dar sa lucram ca romanii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *