În Timiş, zilnic, trei-patru copii ajung la spital din cauza unei boli extrem de contagioase

copil spital 3

Epidemia de rujeolă continuă să facă ravagii în vestul țării. Timișul ocupă cea de-a doua poziție la nivel național în ceea ce privește incidența afecțiunii, cu 952 de îmbolnăviri, diferența față de Caraș-Severin, aflat pe prima poziție, fiind de doar 14 cazuri. În ceea ce privește numărul de decese, în județul nostru s-au opt, ceea ce reprezintă o treime din totalul înregistrat în întreaga Românie.

”Zilnic sunt internați câte trei-patru pacienți cu rujeolă, astfel că trebuie să externăm același număr de cazuri, din lipsă de spațiu. În prezent sunt 26 de micuți pe secție, dintre care și un sugar de nouă luni. Copiii foarte mici și cei cu complicații sunt spitalizați în jur de una-două săptămâni.

CITEŞTE ŞI: Un microbuz cu 18 cetățeni români din Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, implicat într-un accident în Austria

Bolnavii a căror evoluție este bună sunt externați după cinci zile. Din cauza numărului foarte mare de pacienți cu rujeolă, pe celelalte patologii internăm doar cazurile grave pentru a preveni infecțiile nosocomiale, această boală fiind deosebit de contagioasă”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă, nouă din zece copii care intră în contact cu o persoană infectată va face boala. ”Sperăm să ne apropiem de finalul epidemiei. Oricum, în prezent numărul pacienților s-a redus comparativ cu perioada de vârf înregistrată în luna decembrie, când internam opt-zece pacienți cu această afecțiune.

Înainte de introducerea vaccinării, ne confruntam cu o epidemie de rujeolă, odată la patru-cinci ani, care dura aproximativ jumătate de an, timp în care se îmbolnăveau toate persoanele care nu făcuseră pojar înainte”, a completat Virgil Musta. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, de la primele cazuri de îmbolnăvire – semnalate în județul nostru, în luna iunie a anului trecut – și până la sfârșitul lui februarie, peste 12.5090 de copii au fost vaccinați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În Timiş, zilnic, trei-patru copii ajung la spital din cauza unei boli extrem de contagioase

  1. oare de ce a ajuns Timisul in primele locuri cu aceste imbolnaviri ale copiilor,este vorba de lipsa de educatie a parintilor ,sau sunt prea educati aceasta e intrebarea ? Cred ca ambele variante sunt adevarate ,aceasta situatie e inca o binefacere a inter-netului ca de altfel si altele . Trebuie avut in vedere ca nu tot ce apare sau se zice e si bine si atunci tot la educatie ma intorc ,numai o persoana bine educata ,poate face distinctie intre bine si rau ,cateodata si needucati nimeresc dar de cele mai multe ori nu. Puneti burta pe carte fratilor si nu va nenorociti copii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *