Timiș: 1.241 candidați înscriși la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Timiș: 1.241 candidați înscriși la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Timiș: 1.241 candidați înscriși la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat debutează marți, 16 august, cu prima probă scrisă la limba și literatura română.

Pe 17 august, candidații suțin proba obligatorie a profilului, pe 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării, iar pe 19 august – proba la limba și literatura maternă. În perioada 22-29 august, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare și digitale.

CITEȘTE ȘI: Peste 400 de noi cazuri de Covid-19 în Timiș

Pe 31 august, se vor afișa primele rezultate înaintea contestațiilor, acestea putând fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12-18. Rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat, este necesară obținerea unei note de minimum 5 la fiecare probă scrisă susținută, iar media notelor să fie minimum 6.

La nivelul județului Timiș, pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 1.241 de candidați, repartizați pentru susținerea probelor în cinci centre de examinare (patru în Timișoara și unu în Lugoj).

În prima sesiune, în Timiș s-au înscris 4.154 candidați, la examen absentând mai mult de 200.

Patru au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Promovabilitatea, după contestații, a crescut de la 69,06% la 71,65%, doi dintre candidați reușind să obțină, după recorectarea lucrărilor, media 10. Rata de promovare la nivel național a fost de 73,3%.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns