Tichete sociale pe suport electronic pentru mame și nou născuți

276 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în primele nouă luni din 2022

Tichete sociale pe suport electronic pentru mame și nou născuți

Comunicat:

Lipsa accesului la resurse financiare care să asigure posibilitatea îngrijirii noului născut de către femeile aflate în situațiile cele mai defavorizate, a determinat lansarea unui singur apel prin programul POAD, în conformitate cu OUG 113/2022.

CITEȘTE ȘI: Percheziţii în Timiş, într-un caz de tăiere ilegală de arbori, furt şi tăinuire

Femeile care au născut în a doua parte a anul 2022 şi se află într-una dintre categoriile de vulnerabilitate prevăzute prin actul normativ, vor primi o singură dată tichete sociale electronice pentru achiziționarea produselor de îngrijire nou-născuţi, în valoare de 2.000 de lei.

În această perioadă, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara prin serviciile sociale de specialitate, identifică și întocmesc listele cu destinatarii finali pentru mamele care au născut în a doua parte a anul 2022, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului.

Sunt considerate eligibile următoarele categorii de persoane care pot beneficia, la cerere, de tichetele sociale pe suport electronic:

  • mamele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001;

  • mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 ;

  • mamele cu dizabilități, încadrate în grad de handicap, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului;

  • mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială de DAS MT;

  • mame care nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile;

  • mamele minore;

  • mamele (cetățeni străini sau apatrizi) care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Compartimentul Relații cu Publicul vă stă la dispoziție pentru acordarea detaliilor suplimentare privind procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic, zilnic între orele 8,30-15,30 la nr.0356.416.050 sau [email protected], transmite Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *