Test COVID în loc de 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate

test coronavirus 1

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că în cursul acestei săptămâni se va lua o decizie în legătură cu posibilitatea ca persoanele care se întorc din străinătate să nu mai fie obligate să stea 14 zile în izolare dacă prezintă un test COVID negativ.

CITEȘTE ȘI: O tânără a căzut din mașină, pe autostradă, în timp ce filma un clip pentru Snapchat

„Noi am așteptat pentru că la nivelul UE există o dezbatere pentru că se încearcă adoptarea unor măsuri comune. Săptămâna această vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide în CNSU dacă vom da posibilitatea de a utiliza modalitatea de testare. Adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a declarat premierul.

Lista țărilor pentru care este obligatorie izolarea de 14 zile la întoarcerea în România poate fi consultată AICI.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că în ceea ce privește măsurile interne rămân în vigoare. Chiar dacă România a înregistrat noi recorduri ale infecțiilor cu coronavirus, premierul a declarat că „nu este o creștere care să ne îngrijoreze”.

„În ceea ce privește măsurile interne, sunt cele care sunt în vigoare. Ele sunt stabilite în funcție de nivelul de răspândire. Noi am stabilit care sunt criteriile pe baza cărora se pot lua diferite măsuri. Pe analiza noastră, chiar dacă am avut o ușoară creștere, nu este o creștere care să ne îngrijoreze”, a mai declarat premierul.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Test COVID în loc de 14 zile de izolare pentru persoanele care se întorc din străinătate

Lasă un răspuns